Hirdetés
Megyei Aratási Koordinációs Bizottság

Javában tart a betakarítás

Fotó: Győr+ Archív
Győr+
2020.07.14. 12:58

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága szervezésében megtartotta idei első ülését a Győr-Moson-Sopron Megyei Aratási Koordinációs Bizottság.

Hirdetés

A bizottságban képviselteti magát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a megyei Kormányhivatal, a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a megyei Rendőr-főkapitányság, a Magyar Közút Megyei Igazgatósága, a KSH, a MAGOSZ, a Gabonaszövetség, valamint a TESZÖV.

A testület felhívja a lakosság figyelmét, hogy megkezdődtek a nyári betakarítási munkák. A szervezet mind a közlekedők, mind a betakarítást végzők türelmét és együttműködését kéri annak érdekében, hogy megelőzhetőek legyenek a balesetek.

Hirdetés

Az aratási munkálatok, valamint a megye közútjain zajló átépítési, felújítási munkálatok miatt minden közlekedőnek hosszabb menetidővel kell számolnia. A bizottság kiemelten felhívja az érintettek figyelmét a tűzvédelmi előírások és tűzbiztonsági szabályok fokozott betartására.

Szabó Lajos főfalugazdász ismertette a betakarítás aktuális állását. Elmondta, hogy az őszi árpa betakarítása lassan a végéhez ér, az eddigiek alapján jó közepes termés realizálódott. A búza betakarítása a hétvégén elkezdődött, a repce aratása is folyamatosan zajlik.

A Győr- Moson- Sopron Megyei Kormányhivatal osztályvezetője külön felhívta a figyelmet a parlagfű-mentesítés fontosságára, külterületen és belterületen egyaránt. Kéri a gazdálkodókat, hogy törekedjenek a tarlók megfelelő kultúrállapotban való megtartására.

A bizottság a nyár folyamán rendszeresen ülésezik a betakarítás gördülékeny menete érdekében.

Forrás: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Gy-M-S Megyei Igazgatósága

Kapcsolódó témák: #Győr |
likeold
a fb oldalunkat