Már elkezdték a gumicseréket

IMG_7282
Ficsór Dávid
2022.04.01. 14:07

Egy markáns, csapadékos hidegfront rondított bele a magyar tavaszba. A napokban ismét huzamosabb ideig 10 fok alá süllyed a hőmérséklet, ennek ellenére már el lehet kezdeni átváltani a téli abroncsot, nyárira.

Sűrűsödnek az ismerős hangok Győr egyik gumiszervizében. Egyre többen cserélik le az elmúlt hetekben a téli abroncsokat és váltanak nyárira. Bár a hőmérséklet jelentősen visszaesett a napokban, a szakemberek szerint már el lehet kezdeni a gumicserét. A szakirodalom szerint +7 celsius fokos napi átlaghőmérsékletnél már lehet cserélni, hiszen a téli és a nyári keverék között összetételbeli különbségek vannak, a bennük lévő anyagok másként reagálnak a különböző hőmérsékletekre, aminek a közlekedés során nagy jelentősége van.

Ahogy fejlődik a technika, egyre több energiát fektetnek a gyártók a négy évszakos gumik fejlesztésébe. A szakember szerint egyre jobbak az ilyen keverékek és egyre népszerűbb is az emberek körében, hiszen nem kell egy évben kétszer bajlódni vele, ráadásul költséghatékonyabb. 

Lassan elkezdődik a roham a gumisoknál, aki esetleg nem szeretne sorban állni, az ezekben a hűvösebb napokban jobban jár a cserével. Bár a hét végéig velünk marad a hideg, hétfőtől újra melegedés kezdődik, érdemes tehát téli gumiról, nyárira váltani. 

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #autó | #híradó | #közekedés |