Már elérhetőek a városrészi monográfiák

Győr+
2023.06.09. 08:57

A könyvtár legújabb kiadványai, a városrészi monográfiák, annak mind a 11 része hamarosan kézbe vehető, egyenként 200 oldal körüli terjedelemben.

Az írások egyes kötetei (Szalai Attila: Szabadhegy és Kismegyer, Borbély János: Gyárváros – Egymásra épülő munkásközösségek, Torma Attila: Városrészek születése: Nádorváros, Jancsifalu I-II., Bagi Zoltán Péter: Belváros közösségeinek története I-II.) az Ünnepi Könyvhéten mutatkoznak be, ahol a szerzőkkel is találkozhatnak. A könyvbemutatók alkalmával a kiadványokat a helyszínen megszerezhetik, ehhez mindössze a városrészhez kapcsolódó 8 kérdéses kvízt kell kitölteniük, illetve a könyvtár II. emeletén található Helyismereti kutató és Olvasótermébe költöztetett könyvvásáron is hozzájuthatnak a művekhez.  A kötetekhez kapcsolódó kvízkérdéseket innen is letölthetik.

Az Ünnepi Könyvhetet követően a városrészek közösségi életét bemutató kiadványok a Központi Könyvtárban (Herman Ottó u. 22.), a Kisfaludy Károly Könyvtárban (Baross Gábor u. 4.), valamint az adott városrészben lévő fiókkönyvtárokban szintén megszerezhetők a kvízek kitöltése után.

A programokra továbbra is várják az érdeklődőket! Érdemes ellátogatni a sorozatra, hiszen 3 napon át garantált a kultúra és a szórakozás!
 
A 94. Ünnepi Könyvhét és 22. Gyermekkönyvnapok részletes programját itt találják.

Korábban írtuk: