Újabb kötettel gazdagodott a városrészi monográfiák sorozat

Csollán Tamara Fotó: Polczer Árpád
2023.06.07. 14:28

Június 5-én, hétfőn, a Bezerédj-kastély Művelődési Házban mutatták be dr. Laczkovits-Takács Tímea önkormányzati képviselő és Bősze Levente Ménfőcsanak és Gyirmót városrész közösségei című monográfiáját.

A könyv a városrészi monográfiák sorozatban jelent meg és helytörténeti kutatásokra épül, külön érdekessége pedig, hogy a szerzők nem csak a mostani, hanem a régi közösségek történetét is feldolgozzák benne.

Dr. Laczkovits-Takács Tímea, aki a kötet csanaki vonatkozásait írta, elmondta, nem csak önkormányzati képviselőként, de ménfőcsanaki lakosként is kiemelkedő számára ez a téma. Az önkormányzati képviselő rengeteget dolgozik azon, hogy színes programokkal, közösségi rendezvényekkel pezsgővé varázsolja a városrész életét.

„Közösséghez tartozni jó dolog, mind az idősek, mind a fiatalok számára. Fontosnak tartom, hogy összefogjuk azokat az aktív civileket, akik tevékenyen részt vesznek egy-egy település életében. Úgy gondolom, hogy a közösségek éltetik az egyes városrészeket!

Az önkormányzati képviselőtől nem áll távol a kutatómunka, egyetemi oktatóként gyakran foglalkozik tudományos írással. Bősze Leventével – aki történelmet tanít a csanaki iskolában – pedig szívesen dolgozott együtt, ő ugyan nem Ménfőcsanakon él, a településen mégis a közösség teljes jogú tagjaként tekintenek rá.

A monográfiát a 94. Ünnepi Könyvhéten és a Ménfőcsanaki Fiókkönyvtárban (9012, Győr, Győri út 90.) szerezhetjük be, feltétele pedig egy rövid, hat kérdésből álló kvíz kitöltése.