Győri szekerek

Már csak egy kicsi hiányzik a célhoz!

Fotó: O. Jakócs Péter
Bajzát Zsuzsi
2022.06.01. 12:25

Április végén újra közösségi összefogásra hívtuk olvasóinkat, nézőinket, hallgatóinkat. Győr első kerekesszékes csapatának megalakulásához, a sporteszközök beszerzéséhez anyagi támogatásra van szükség. Hiszünk benne, hogy sok kicsi sokra megy, éppen ezért csupán 500 ft-ot, egy csoki árát kérjük a segítőszándékú sportkedvelő győriektől.

Az utóbbi hónapokban lázas munka zajlik az ETO UNI Győr parasport szakágának kerekesszékes kézilabda csapatánál. A csapatkapitány megtalálása után elkezdődött a tagtoborzás, és az eszközbeszerzés, ami bizony nem kis költséget ró a Győri Férfi Kézilabdáért Közhasznú Alapítványra.

Szerencsére nagyon sokan az ügy mellé álltak, a Magyar Kézilabda Szövetség, a Győri Önkormányzat és több vállalkozó is komoly összeggel járult a nemes célhoz. Az adjukossze.hu felületén zajló gyűjtés már közel egymillió forintnál jár, de ez még mindig csak egy darab sport kerekesszék finanszírozására elég. A tervek szerint viszont ennél jóval többre van szükség, hiszen a csapat jövőre már bajnokságon is indulna öregbítve a város és a kerekesszékes kézilabda hírnevét.

Az elmúlt hetek eseményeiről, és persze a gyűjtésről is kérdeztük ma a Győr+Reggeliben Auer Károlyt, Megyei Kézilabda Szövetség elnökét, a Győri Férfi Kézilabdáért Közhasznú Alapítvány kurátorát, Csomor Tibort, a Megyei Parasport Bizottság vezetőjét, és Szabó Lőrinc parasportolót.

A teljes beszélgetés visszahallgatható itt:

További cikkeinket a témában itt olvashatják!

Kapcsolódó témák: #Győr | #győri szekerek |