Ünnepi hétvége

Jó hangulatú majális és fontos fejlesztések Likócson

Fotó: Mekli Zoltán
Győr+
2022.04.30. 17:15

Hétmillió forintból újul meg játszótér és új élelmiszerbolt is lesz Likócson - hangzott el a szombati XIII. Likócsi majális megnyitóján.

A ünnepélyes megnyitón dr. Dézsi Csaba András úgy fogalmazott: megtiszteltetés számára, hogy jelen lehet a rendezvényen, majd így folytatta:

Fantasztikus dolog, hogy vannak olyan közösségek Győrben, amelyek akkor is összetartanak, amikor az emberek gyakran elidegenednek egymástól. Ez az összetartás, aktivitás, a közös programok szervezése testi és lelki egészség egyik fontos része” – hangsúlyozta Győr polgármestere, külön kiemelve Hajtó Péter szerepét, „aki a szigorúan vett képviselői munkája mellett – aminek legfontosabb vetülete városrész folyamatos fejlesztése – a helyi közösségek építésére is nagy figyelmet fordít.”

Dr. Dézsi Csaba András azt mondta: Győr egy 130 ezer emberből álló nagy család, ahol meg kell beszélni közös dolgainkat, és mindenkinek meg kell hallgatni a véleményét. Ezt követően

Győr város első embere külön is köszöntötte a hölgyeket és az édesanyákat.

Hajtó Péter felidézte: az esemény helyszíne, a Likócsi Közösségi Ház tizenhárom évvel ezelőtt még csak egy romos épület volt, azóta viszont folyamatosak a fejlesztések. Az önkormányzat támogatásával hétmillió forintból újul meg játszótér Likócson,

a Római utca végén pedig nem csupán egy modern lakópark épül, hanem dr. Dézsi Csaba András külön kérésének megfelelően egy új élelmiszerbolt is, amit a helyiek régóta szerettek volna.

Hajtó Péter úgy fogalmazott: büszke rá, hogy a korábban tett ígéretek megvalósulnak, és folyamatosan javul az életminőség a településrészen.

Ugyancsak a megnyitón Loschitz Ferenc, a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ igazgatója aláhúzta: nagyon fontosnak tartja, hogy az önkormányzat támogatásának köszönhetően a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ nem csupán Győrszentivánon tud színvonalas, komoly eseményeket rendezni, hanem Likócson is. Példaként említve a mai nap mellett a korábbi likócsi tavaszköszöntő fesztivált illetve a nyárbúcsúztatót is. Loschitz Ferenc hozzátette: ezek az események remek alkalmak arra, hogy bemutatkozzanak a helyi klubok és csoportok, sőt arra is, hogy kapcsolatokat építsenek ki és ápoljanak más csoportokkal.

Programban ezt követően fellépett többek között a Gyöngyvirág Nyugdíjas Egyesület, az Abda Dalárda, a Cserók Nótaklub, az Obsitos Dalárda, bemutatót tartott a győri Ashihara Karate. A műsor további részében Sík Frida, Dóka Zsuzsa és Bősi Szabó László, Gáspár Laci, Sihel Ferry és Henna, valamint Mentee szórakoztatta az egybegyűlteket.

Galéria: Mekli Zoltán

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid, Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #fejlesztések | #Győr | #Likócs | #majális |