Dunakapu tér

Újra a belváros szívében a piac!

Fotó: Győr+ Rádió
Győr+
2021.04.10. 06:28

A szerdai próbanap után mától hetente kétszer, szerdán és szombaton ismét a régi helyén, a Dunakapu téren fogadja a győrieket a termelői piac. Az első piacnapon közel negyven őstermelő, mozgóárus és kereskedő várja majd a vásárlókat.

„Már a választási kampány alatt is sokan kérték, már akkor megígértem, hogy a piac visszaköltözik a Dunakapu térre. Az előkészületek megtörténtek, és szombattól újra nyitva áll az érdeklődők előtt a belvárosi piac – mondta el a helyszínen dr. Dézsi Csaba András, ahol szerdán szinte valamennyi kereskedő részvételével tartottak próbanapot.

Dr. Dézsi Csaba András az árusokkal a próbanapon (Fotó: Marcali Gábor)

A polgármester szerint most szombaton 30-40 őstermelővel, mozgóárusokkal nyílik meg a piac. Hozzátette, az őstermelői létszám, ahogy egyre több terméknek jön el a szezonja, úgy bővül majd, de bízik benne, hogy a régi-új piac sikeressége miatt is folyamatosan szélesedik a kereskedők köre.

A próbanapra a csípős idő ellenére szinte az összes árus eljött, és valamennyien örömmel fogadták az új helyszínt. Talán egyedül csak a környékbeli parkolás nehézségei miatt aggódtak. Néhányan a polgármester beleegyezését kérték ahhoz, hogy az egységes, ünnepi logókkal ellátott standokat a kereskedők igényei szerint helyezzék el a téren.

„A szerdai próbanapot azért rendeztük meg, hogy a kereskedők a helyszínen lássák a tér berendezését. Az árusok a helyszínen tartott megbeszélésen a standok elhelyezésének módosítására tettek javaslatot többek között a könnyebb árufeltöltés érdekében, illetve hogy a kereskedők sátrai egymás mellé kerülhessenek” – mondta el kérdésünkre Németh Kornélia, a Győr-Szol Zrt. piacok és vásárcsarnok csoportjának vezetője.

Kiemelte, az egyeztetésen a polgármester is részt vett, aki elfogadta a kereskedők kérését, így a szombati nyitányon ennek megfelelően alakul majd a piac képe azzal, hogy élesben felmerülhetnek további szempontok, így történhetnek még módosulások, finomhangolások ezen a téren.

Ezzel kapcsolatban dr. Dézsi Csaba András úgy fogalmazott, a cél az, hogy minél több győrinek szolgáljon megelégedésére a piac, a vásárlóknak és a kereskedőknek egyaránt.

Kiemelte, az igényes megjelenésű installációk egységes arculatot kölcsönöznek majd a belvárosi piacnak, amely amellett, hogy megjelenésében modern lesz, remélhetőleg a régi idők piachangulatát idézi majd.

A szerdai próbanapon minden a helyére került (Fotó: Marcali Gábor)

Éppen ezért az őstermelők kínálata, vagyis a zöldség, gyümölcs és egyéb szezonális termékek mellett többek között a füstölt húsok, sajtok, pékáruk, mézek és lekvárok is megtalálhatók lesznek, ahogyan a nem élelmiszer jellegű termékek, köztük ruhaneműk és konyhai eszközök is.

A Dunakapu téri piacról nem maradhatnak el a gasztrofaházak sem, az igazi piacos ételekkel, lángossal, sült kolbásszal, de a jelenlegi szabályok miatt itt egyelőre csak elvitelre vásárolhatunk.

A Győr+ Rádió élőben jelentkezik a helyszínről!!

A nyitás napján, vagyis április 10-én a Győr+ Rádió élő kívánságműsorral jelentkezik a helyszínről reggel 7 és déli 12 óra között. A házigazda Ferenczy Balázs és Herkely Ákos lesz, a műsorban élő beszélgetésekkel is jelentkeznek a térről, így a hasznos és aktuális információk mellett az első piacnap hangulatáról is képet kaphatnak a hallgatók. A vásárlókat reggel 6 órától 13 óráig várják a Dunakapu téren. A piacra látogató győrieket arra kérik, hogy tartsák be az érvényben lévő járványügyi szabályokat, különös tekintettel a maszkviselésre és a megfelelő távolságtartásra.

Tekintse meg képgalériánkat!

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #Győr |