Egyetemi táborhét

Ma kezdődött a gyerekegyetem

Fotó: Mobilis Győr
Németh Boglárka
2021.06.28. 15:44

Útjára indult a győri Gyerekegyetem. A Széchenyi István Egyetem és a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ közös szervezésében közel 60 gyermek kezdte meg tanulmányait reggel. Az egyetemi táborhét Dr. Horváth András, rektorhelyettes előadásával kezdődött.

Az egyetem campusának épületeiben szervezett egyhetes intenzív, játékos egyetemsorán a gyerekek betekintést kapnak az egyetem életébe, különleges előadásokon vehetnek részt igazi nagy előadótermekben, de szemináriumokon is részt vehetnek, kutathatnak, kísérletezhetnek, alkothatnak, laborokat látogathatnak.

Fotó: Mobilis Győr

A Széchenyi István Egyetem oktatói, szakemberei nagyelőadások és szemináriumok keretében vezetik be a gyerekeket egy általuk még nem ismert világba. Ezeken a foglalkozásokon kívül azonban a sport- és szabadidős programok sem hiányozhatnak a Gyerekegyetem életéből – könyvtár- és campus túra, sportos versenyek és vetélkedők teszik felejthetetlenné ezt a hetet, amely pénteken a gyerekek diplomaosztójával zárul.

Fotó: Mobilis Győr

Tavalyelőtt sajnos a vírushelyzet miatt nem lehetett megrendezni az eseményt, de azt megelőző években óriási siker volt nemcsak a gyerekek, hanem az oktatók számára is a rendezvény, így nem volt kérdés, 2021-ben is egy hétig a gyerekeké lesz az egyetem.

Fotó: Mobilis Győr

A mai nyitó előadáson a fizika rejtelmeibe leshettek be a gyerekek. Dr. Dőry Tibor a Mobilis, ügyvezetője elmondta: nagyon örülnek annak, hogy évről-évre egyre több az érdeklődő és azt remélik a kicsiket a jövőben majd igazi hallgatóként köszönthetik. Keszthelyi Bernadett a Mobilis általános igazgatóhelyettese a programok sokszínűségéről beszélt és arról, hogy a gyerkőcöknek Spiccli a róka, a Gyerekegyetem kabalája is feldobja mindennapjait.