Elstartolt a 10. Arrabona évszázadai vetélkedő

Kiss-Máté Noémi Ács Tamás
2023.02.10. 08:34

A Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ a Győr+ Médiával közös szervezésben idén 10. alkalommal rendezi meg az Arrabona évszázadai városismereti vetélkedőt. A verseny célja továbbra is az, hogy megismerjük, felfedezzük városunkat.

A játék három részből áll: totókérdések 6 témában, majd középdöntő a belvárosi sétával és döntő a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban. Az első kérdéssor pénteken jelent meg a Győr+ Hetilapban, majd mostantól kéthetente találják meg lapunkban a 13+1 kérdést tartalmazó totót.


Tudnivalók az előzetesen regisztrált iskolás csapatoknak:

1. rész: Kéthetente jelennek meg a totók Győr+ Hetilapban. A totólapok csak belejavítás nélkül érvényesek. A kitöltött lapokat e-mailben kell elküldeni a [email protected] címre. A totók letölthetők a Győr+ Hetilapok digitális lapszámaiból is: https://www.gyorplusz.hu/kategoria/korabbi-lapszamaink/2023/

2. rész: Különböző helyszíneket kell majd felkeresni menetlevél segítségével május 5-én.

3. rész: A május 26-i döntőbe a legügyesebb 10 csapat kerülhet be, itt dől el a végső sorrend, és megtudjuk, ki lesz az első három helyezett csapat.

Tudnivalók a játékos kedvű győrieknek:

A győriek közül a jubileumi évben is bárki csatlakozhat a vetélkedő két fordulójához. Az első részben a kitöltött tesztlapokat a Győr+ Média szerkesztőségébe (9023 Győr, Kodály Z. 32/A), illetve az [email protected] címre kell elküldeni.

A helyes megfejtők közül 3 szerencsés olvasó ajándékban részesül. A sorsoláson azok a győriek vehetnek részt, akik a 6 fordulóból legalább 4-et visszaküldenek.

A második részben felfedező rejtvénysétára invitáljuk az érdeklődőket a belvárosba. Menetlevél segítségével megadott útvonalat kell majd bejárni. A menetlevelet a Győri Látogatóközpontban elhelyezett „Arrabona évszázadai” gyűjtőládikába kell bedobni április 24 – május 15. között. A résztvevők közül sorsolással 3 játékos jutalomban részesül.
A füzetkéket április 24-től a Győr+ Média szerkesztőségében, a Lokálpatrióta Belvárosi Könyvespolc üzletben, a Győri Látogatóközpontban, valamint a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban lehet beszerezni.

A témák szakemberei: Orbánné dr. Horváth Márta helytörténész, Antaliné Hujter Szilvia osztályvezető könyvtáros, Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér, Nagy Mária könyvtáros, Széchenyi István Egyetem, Kiss-Máté Noémi, Győr+ Média, Horváth Petra kabinetvezető, Pannon-Víz Zrt.

Információ kérhető Prédlné Németh Margittól, a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ igazgatóhelyettesétől (20/406-9050).

Korábbi cikkünk:

Kapcsolódó témák: #Arrabona Évszázadai | #vetélkedő |