Jubileumi városismereti vetélkedő

Indul az Arrabona évszázadai

Földvári Gabriella Ács Tamás
2023.02.06. 09:44

A Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ a Győr+ Médiával közös szervezésben idén 10. alkalommal rendezi meg az Arrabona évszázadai városismereti vetélkedőt. A verseny célja továbbra is az, hogy a diákok megismerjék, felfedezzék, ezáltal jobban szeressék városukat, ahol élnek.

A városismereti vetélkedőn az elmúlt tíz évben a város összes iskolájának 6-7. osztályosai, 1900 diákja vett részt, 19 fő témát érintettek, 19 szakavatott témafelelős segítségével.

A jubileumi évben is nagy az érdeklődés a verseny iránt, 13 iskola 280 diákja hetven négyfős csapatot alkotva ismerkedhet városunkkal.

„A hiánypótló versenyt nagyon megszerették a gyerekek, mert játékos, szórakoztató módon tudhatnak meg sok-sok érdekességet Győr múltjáról, jelenéről, történelméről, irodalmáról, mindarról, ami a városhoz kapcsolódik” – tájékoztatott Prédlné Németh Margit, a főszervező Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ igazgatóhelyettese.

A játékfolyam három részből áll: totókérdések 6 témában, majd középdöntő a belvárosi sétával és döntő a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban. Az eső kérdéssor február 10-én, majd kéthetente jelenik meg a Győr+ Hetilap hasábjain.

Idén a kiemelt téma az éltető víz lesz, az ehhez kapcsolódó kérdéseket Horváth Petra, a Pannon-Víz Zrt. kabinetvezetője állította össze. A témaírók közül Orbánné dr. Horváth Márta helytörténész, Antaliné Hujter Szilvia, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér osztályvezető könyvtárosa, és Nagy Mária, a Széchenyi-egyetem könyvtárosa minden évben vállalták a szakmai részvételt.

„Ez egy olyan verseny, amire nem kell előre felkészülni, hanem együtt dolgozva, játékosan lehet tudást szerezni, miközben a városhoz való kötődés is erősödik” – hangsúlyozta a szervező.

A jubileumi évben a vetélkedő két fordulójára ismét játékra hívjuk a győrieket is. A kitöltött tesztlapokat a Győr+ Média szerkesztőségébe: 9023 Győr, Kodály Z. 32/A, vagy az [email protected] e-mail-címre kell beküldeni.


A belvárosi felfedező a menetlevél segítségével teljesíthető, melyet a Győr+ Média szerkesztőségében, a Lokálpatrióta Belvárosi Könyvespolc üzletben (Baross Gábor út 4.) és a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban lehet beszerezni. Mindkét forduló végén sorsolással 3 szerencsés játékos ajándékcsomagban részesül.

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #Arrabona Évszázadai | #városismeret | #vetélkedő |