Lokálpatrióta alkotók kiadványát támogatja az önkormányzat

Győr+ Fotó: Marcali Gábor
2024.05.31. 13:29

A Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Alkotó Közösség a város iránt mélyen elkötelezett írók, költők, képzőművészek társasága. Az évente megjelenő kötetük 25. részét a Győri Könyvszalonon mutatják be, melynek kiadáshoz az önkormányzat is hozzájárul: a másfél millió forintos támogatást dr. Dézsi Csaba András polgármester adta át Szigeti Endre írónak és Molnár György fotográfusnak.

A kiadványon már az év eleje óta dolgoznak több mint 10 fővel. A munka sűrűjében vannak, október elején kerül ki a nyomdából a versekkel, prózákkal, képzőművészeti alkotásokkal és fotókkal gazdagított könyv – mondta el lapunknak Szigeti Endre.

A felépítést mindig a nyomdai lehetőségek határozzák meg. A társaság 20-22 szerzővel dolgozik, jelenleg az anyaggyűjtés, lektorálás és korrektúrázás fázisában vannak, az antológiát Molnár György szerkeszti készre. Szigeti Endre felhívta a figyelmet arra is, hogy érdemes lesz a periodikát forgatni: a jubileumi szám igazán érdekes és tartalmas lesz.

A győri önkormányzat másfél millió forintos támogatását teljes egészében a nyomdaköltségekre fogják fordítani. A Győri Antológia 400 példányban jelenik meg októberben.

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győri Könyvszalon |