Lions est: fontos a jótékony cél

Németh Boglárka Fotó: Vig Norbert
2023.11.18. 11:07

Jótékonysági gálaestet szervezett péntek este a Győri Lions Club az ETO Park Hotelben. A szervezet a vakok-és gyengénlátók segítésére jött létre, ezért dolgoznak városunkban is hosszú évek óta. A jótékonysági esten olyan győri vállalkozók és vállalatvezetők vettek részt, akik adományaikkal segítik a club munkáját.

“Fontos kiemelni, hogy a kiváló díszvendégek, a támogatók és a jóízű vacsora mellett érzékenyítő előadásokkal is készülünk. Célunk, hogy a támogatók megismerjék azokat, akiknek adományozunk. “- emelte ki Iván György, az I. Győri Lions Club tagja, az est főszervezője.

Az eseményen díszvendégként felszólalt dr. Dézsi Csaba András, polgármester, aki magánemberként is rengetegszer adományoz. “Orvosként az ember habitusából ered, hogy szociálisan érzékeny, én is ilyen vagyok. Azt gondolom, hogy az I. Győri Lions Club alapítói óriásit léptek előre Győr városában, hiszen megmutatták, hogy a város vállalkozóinak összefogásával is lehet adakozni. Ha összefognak azok az emberek, akik karrierjükben sikeresek, akkor példát is mutatnak, amikor rendszeresen jó ügyek mellé állnak. Adni sokkal jobb, mint kapni, a Lions Club pedig kiváló példája annak, hogy évtizedeken keresztül fent lehet tartani egy ilyen szervezetet, ami polgári értékek mentén működik a jótékonyság jegyében.“- hangsúlyozta a városvezető.

Az érzékenyítő előadás részeként elsőként Kobli Íriszt köszöntötték, akinek több daganat is volt mindkét szemén és arról írt könyvet: szemek helyett, miként láthat jól a szívével az ember. Pió Márta, újságíró beszélgetett vele, majd Bazsó Gábor “Karotta”, a Totalcar újságírója az elektromos autók jövőjéről és a mesterséges intelligenciáról tartott előadást. 

Az esten azt a kitüntetést is átadták, mely a tagfejlesztésért járó legnagyobb elismerés. Ezt ezúttal Hatos Hajnalka, a Hatos és Társa Nyelviskola tulajdonosa kapta. 

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #adományozás | #Első Győri Lions Club | #Győr |