Faültetéssel ünnepli születésnapját a vagyonvédelmi cégcsoport

Liget született a Nádor téren

Fotó: Marcali Gábor
Földvári Gabriella
2020.10.15. 14:15

Magyarország egyik legnagyobb, kizárólag magyar tulajdonban lévő vagyonvédelmi vállalkozása idén ünnepli 30. születésnapját. A Patent Cégcsoport a jubileum alkalmából nagyszabású ünnepség helyett, 30 fát ültetett el Győrben, a Nádor téren csütörtökön.

A Patent története során mindig a minőségi munkára törekedett, és arra, hogy a lehető legjobban szolgálják ki az ügyfeleket. Szándékuk mindig is az volt, hogy a lehetőségeikhez képest adjanak vissza valamit annak a közösségnek, ahonnan származnak, és ahonnan a munkákat kapják. „A társadalmi felelősségvállalásunk a helyi sport, kultúra, oktatás, egészségügy támogatásban, a helyi tehetségek felkarolásában mutatkozik meg” – fogalmazott Kocsis Róbert, a Patent Cégcsoport vezérigazgatója. Éppen ezrét döntöttek úgy, hogy a jeles jubileumot látványos ünnepség helyett minden városban, ahol Patent területi igazgatóság működik 30 fát ültetünk el a jövőnek. „Örömmel tölt el minket, hogy a Patent-ligettel hozzá tudunk járulni a városunk még zöldebbé, még egészségesebbé, még élhetőbbé válásához” – hangsúlyozta a vezérigazgató.

Fotó: Marcali Gábor

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő arra emlékeztetett, hogy az 1990-ben alakult cégek közül kevés olyan vállalkozás van, amely máig fenn tudott maradni, fejlődik és minőséget szolgáltat. A faültetéssel kapcsoltban a képviselő elmondta: az önkormányzat meghirdette a zöld város programot, amelyhez jól illeszkedik a Patent fásítása. Ezentúl a Nádor tér mellett elhaladva, látva a fákat, az arra járóknak eszükbe jut a Patent cégcsoport.

Szeles Szabolcs alpolgármester köszöntőjében kiemelte, az akciót a város felelős szakembereivel szervezték meg, jól előkészítetten zajlott a projekt. „Ebben a nehéz időben az összefogás, a társadalmi felelősségvállalás, a zöldítés, a zöld program mindannyiunk számára nagyon fontos” – zárta gondolatait az alpolgármester.

Fotó: Marcali Gábor

A mai faültetésnek a jelentősége nem csak abban van, hogy közösségi esemény részesei lehetünk egy helyi vállalkozás jóvoltából, hanem abban is, hogy a most elültetett harminc fa összekapcsolja a helyi értékeket és szereplőket a jövő nemzedékek tagjaival. Ez a kezdeményezés jól illeszkedik a város egyre jobban kiteljesedő környezetvédelmi tevékenységéhez” – erről dr. Szálasy László, a Környezetvédelmi Bizottság elnöke beszélt a faültetési ceremónián.

A Nádor téren elültetett harminc ginkgo biloba fa, magyar nevén páfrányfenyő, különlegesnek mondható, Győr közterületén, csak a városháza előtt kihelyezett ládában található ilyen növény. A szakemberek szerint ezek a fák jól illeszkednek a környezetbe és akár két emberöltőn át is megélnek. A csemetéket a Patent megbízásából a Győr-Szol munkatársai gondozzák, öntözik, ha kipusztulna közülük valamelyik, azt pótolják.

Fotó: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #környezetvédelem | #patent |