Hirdetés
Felújítás a Széchenyi hídon

Lezárták a Széchenyi híd egy részét

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2021.08.10. 14:23

Először csak a 30 km/óra sebességkorlátozó tábla került ki a Széchenyi hídra, majd hétfőtől a Belváros felőli oldalon a négy sávból kettőt lezártak. A közlekedőknek – főleg a forgalmasabb időszakokban – torlódásra kell számítani.

Hirdetés

Az ügyben megkerestük a Magyar Közút Zrt. Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóságát. Azt a választ kaptunk, hogy a Mosoni-Duna felett átívelő Széchenyi hídon a javítási munkákat a Magyar Közút rendelte meg a híd egyes hibáinak megszüntetése érdekében.

Fotó: Marcali Gábor

A jelenlegi ütem keretében feltárásra került a Révfalu felé menő irányban a belváros felőli hídvég pályaszerkezet alatti, úgynevezett híd-háttöltés környezete. A hídvégi problémák miatt volt tapasztalható az utazáskényelmet erősen rontó bukkanó, amelyet a jelenlegi beavatkozásokkal megszüntetni tervezünk. Ugyanilyen javítási munkát ütemeztünk be még a híd Révfalu felőli végén, valamint víznyelők és a levezető csatornák javítását a hídon, két helyen” – válaszolta Szabó Bernát, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Győr-Moson-Sopron megyei Igazgatóságának üzemeltetési és fenntartási osztályvezetője.

Hirdetés

A munkálatok miatt változó, a konkrét munkavégzési helyszínekhez igazított forgalomtechnikai kialakítások mellett mindkét irányban 1-1 sáv használatára lesz lehetőség a hídon való áthaladás során.

Fotó: Marcali Gábor

A munkák határideje szeptember 15.

Fotó: Marcali Gábor

Magyar Közút Zrt. kéri a közlekedők türelmét és a forgalomkorlátozás jelzéseinek betartását.

Kapcsolódó témák: #Magyar Közút | #Széchenyi híd |
likeold
a fb oldalunkat