Hirdetés
Bíróság

Levágta a nyomkövetőt és zaklatta volt élettársát egy holland férfi

Illusztráció: depositphotos.com
MTI
2022.02.15. 09:24

Fogolyszökés és minősített zaklatás miatt vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy holland férfi ellen, aki megszökött a bűnügyi felügyelet alól és megfenyegette volt élettársát - tájékoztatott a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Hirdetés

Gál Katalin elmondta, hogy a negyvenéves, Győrújbaráton élő férfit személyi szabadság megsértésének kísérlete és más bűncselekmények miatt a Győri Járásbíróság 2020 novemberében első fokon elítélte. A bíróság a jogerős ítéletig a vádlott korábban elrendelt bűnügyi felügyeletét fenntartotta, így nyomkövetőt helyeztek rá és nem hagyhatta el otthonát.

Tavaly áprilisban a nyomkövető eszközről “szabotázs” jelzés érkezett a rendőrségre. A rendőrök a házban csak a levágott nyomkövetőt találták meg, majd néhány órával később a településen elfogták a férfit, aki erősen ittas volt. Az eljárás során kiderült, hogy a férfi a szökést megelőző napon fenyegető üzeneteket küldött volt élettársának, köztük egy fotót is, amelyen egy pisztoly is szerepelt az övébe tűzve. A gáz- és riasztófegyvernek minősülő pisztolyt a rendőrök megtalálták és lefoglalták, a holland férfit pedig letartóztatták.

Fotó: Despositphotos

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #bíróság | #bűnügy | #rendőrség | #zaklatás |
likeold
a fb oldalunkat