Hirdetés
Ügyészség

Létfenntartás miatt lopott

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2020.12.10. 13:20

Egy 45 éves férfi lopott bankkártyáról vett le pénzt, épülő társasházból lopott szerszámokat és kerékpárokat.

Hirdetés

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 45 éves férfi ellen, aki Győrben, lopott bankkártyáról vett le pénzt, épülő társasházból lopott szerszámokat és társasház tárolójából lopott elektromos kerékpárokat, szerszámokat.

A vádirat szerint a 45 éves, munkanélküli vádlott létfenntartásához követte el a bűncselekményeket. 2019 novemberében a vele egy munkásszállón lakó sértettől lopta el bankkártyáját és öt alkalommal, összesen 120 ezer forintot vett fel. A vádlott 2020 februárjában egy épülő társasház ajtajának üvegét és ablakot tört be, hogy bejusson a házba.

Hirdetés

Ezt követően innen 12 vödör vakolatot, szerszámokat lopott el több mint 300 ezer forint értékben, míg az ablakok betörésével 280 ezer forint rongálási kárt okozott. Az elkövető 2020 áprilisában egy társasház alagsori tárolója lakatját vágta le, és onnan két elektromos kerékpárt, szerszámokat tulajdonított el 293 ezer forint értékben.

A letartóztatásban lévő, többszörös különös visszaeső vádlott ellen bankkártyával visszaélés, többszörösen minősülő lopás és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyészség, vele szemben a halmazati szabályok alapján akár hat év büntetés is kiszabható. Az ügyészség azt is indítványozta, hogy a vádlott térítse meg a sértettnek a bankkártyával levett összeget.

Kapcsolódó témák: #bűncselekmény | #ügyészség |
likeold
a fb oldalunkat