Hirdetés
Győri közélet

Letartóztatták a Megasztár egykori énekesét

Fotó: Hajba Ferenc
Hajba Ferenc
2021.05.06. 16:29

F. Dávid, akit a lapok közismert szereplőként Fekete Dávidként emlegetnek, közel 100 millió forint összegű kárt okozó csalást és sikkasztást követett el a gyanú szerint.

Hirdetés

A Megasztár című tehetségkutató tv-műsor egykori énekese nemcsak a színpadon, hanem a gazdasági életben is próbált boldogulni. Ismereteink szerint elsősorban autók kereskedéséhez és kölcsönzéséhez kapcsolódó vállalkozásokban vállalt szerepet. Facebook-posztjaiból is tudható, hogy anyagi gondokkal küszködött, családi élete is felbomlani látszik.

A gyanúsítottat kedden vette őrizetbe a rendőrség, s kezdeményezte letartóztatását. Erről a Győri Járásbíróság csütörtökön döntött. A gyanúsítottat olyan úton vezették a tárgyalóteremig, hogy ne kerüljön közel a fotósokhoz és az újságírókhoz.

Hirdetés
dr. Havasiné dr. Kulcsár Petra, a Győri Törvényszék sajtószóvivője.

A döntésről dr. Havasiné dr. Kulcsár Petra, a Győri Törvényszék sajtószóvivője a helyszínen tájékoztatta a sajtót. Elmondta: A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint közel szármillió forint összegű kárt okozó csalást és sikkasztást követett el.

A sajtószóvivő hangsúlyozta: a bíróság a megalapozott gyanú fennállását megállapította, és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak látta.

A bíróság azzal indokolta döntését: „a gyanúsított esetében megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárás során elérhetetlenné válna, ezért az eljárási cselekményeknél való jelenlétének biztosítása érdekében szükséges a letartóztatás elrendelése.”

Ennek törvényi feltételei közül a bíróság szerint fennáll továbbá a bűnismétlés veszélye is, különös tekintettel arra, hogy gyanúsítotti kihallgatása után elkövetett újabb, szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmények miatt szintén meggyanúsították. Nem zárható ki tehát, hogy a jövőben is megkísérelne újabb bűncselekményt elkövetni – szólt az indoklás.

A döntés ellen a gyanúsított és védője is fellebbezést jelentett be. Fekete Dávid védője nem akart nyilatkozni a tárgyalást követően.

Kapcsolódó témák: #rendőrség | #ügyészség |
likeold
a fb oldalunkat