Lenyűgözte a dunaszerdahelyi diákokat a győri egyetem

Győr+ Fotó: SZE
2023.05.31. 09:18

A csallóközi Dunaszerdahelyen tanuló középiskolások látogattak el Győrbe, akik a kirándulás során megismerték a Széchenyi István Egyetemet és képzéseit. Az intézménynek fontos, hogy a határon túli magyar hallgatók is kihasználhassák az általa nyújtott lehetőségeket.

Töretlen népszerűségnek örvend a felvidéki tanulók körében a Széchenyi István Egyetem, ahol jelenleg csaknem 200 szlovákiai magyar hallgató tanul. Közülük több mint félszáz gólya tavaly kezdte meg tanulmányait. Az intézmény számára fontos, hogy megőrizze a felvidéki fiatalok bizalmát, hiszen ők is számos értékkel gazdagítják az egyetemi életet.

A dunaszerdahelyi Középfokú Sportiskola harmadéves sportmenedzseri osztályának tanulói szakmai gyakorlatuk során látogattak el az egyetemre, ahol Farkas Krisztától, a Pályaorientációs és Marketing Központ munkatársától tájékoztatást kaptak a kilenc kar által kínált csaknem száz alap-, mester- és osztatlan képzésről. Részletes információkat szerezhettek a továbbtanulás menetéről is, hogy miként tudnak magyarországi felsőoktatási intézménybe jelentkezni a felvi.hu rendszerén keresztül.

Látogatásuk másik célja az egyetemi sportélet és a sportolási lehetőségek megismerése volt. Kiderült számukra, hogy a Széchenyi István Egyetem stratégiai fontosságúnak tartja ezek fejlesztését. Saját sportegyesületén, a SZESE-n keresztül, valamint a győri partnerklubokkal ápolt szoros együttműködéseinek köszönhetően tucatnyi sportág űzhető magas színvonalon a kézi- és kosárlabdától a jégkorongon és az amerikai focin át az evezésig. Mindezt kiváló infrastruktúra – többek között sportcsarnokok és sportpark – támogatja. A diákok programjuk részeként meglátogatták az ETO FC Győr labdarúgócsapatát is, ahol részletes ismertetőt kaptak a klub működéséről.

A csoportot dunaszerdahelyi Középfokú Sportiskola sportért felelős igazgatóhelyettese, Ollári Attila kísérte el, akit lenyűgöztek a korszerű sportlétesítmények, valamint maga az egyetem is. „A Széchenyi István Egyetem számos kiváló sportcsapattal rendelkezik, amelyek magas színvonalon, korszerű létesítményekben készülhetnek. A látogatás során nagyon pozitív benyomásokat szereztünk az intézményről, a sportolási lehetőségekről és magáról a hallgatói életről. Számos diákunkat olyannyira meggyőztek a látottak, hogy a Széchenyi-egyetemen tervezik a továbbtanulást” – mondta.

Forrás: Széchenyi István Egyetem