Lemondott a GYAC-elnökségi tagságáról Radnóti Ákos

Győr+ Illusztráció: Győr+ archívum
2023.05.31. 20:12

A Győri Atlétikai Clubnál a jogilag vitatható elnökválasztás során kialakult tisztázatlan jogi és erkölcsi helyzetre való hivatkozással lemondott elnökségi tagságáról Radnóti Ákos, a város sportért is felelős alpolgármestere.

A Győr+ Médiához eljuttatott közleményében Radnóti Ákos hangsúlyozta: több sajtóorgánumban tévesen jelent meg, hogy ő ellenjelöltje volt Borkai Zsoltnak vagy hogy kevesebb szavazatot kapott volna, hiszen nem is indult. Radnóti Ákos ugyanis a küldöttülés elején elhagyta a helyszínt, mivel nem kívánt asszisztálni olyan helyzethez, amely a klub jogászának álláspontja szerint is szabálytalanságokat vethet fel. Így Borkai Zsoltot választották meg elnöknek, más jelölt nem is volt.

Radnóti Ákos közölte: alpolgármesterként és elnökségi tagként is mindent megtett azért, hogy a klub magasabb besorolásba jusson, s még több állami támogatást kapjon, hiszen az ügyért együtt dolgoztak a városvezetéssel és Papp Oszkár elnökkel. Személyesen lobbiztak a korábbi, illetve a mostani sportállamtitkárnál, s a klub idén jelentős állami támogatáshoz is jutott, de úgy néz ki, hogy a jórészt állami és önkormányzati támogatásból működő klub felelős szakosztályvezetői és küldöttei jobbnak látták azt, hogy most egy hirtelen felbukkanó, más szerepvállalónak adjanak lehetőséget a bizonyításra. Utalt arra, hazánk legsikeresebb női kézilabdacsapatában, a Győri Audi ETO KC-ban – ahol elnökségi tag jellegű munkáját az ottani küldöttek elismerése mellett végzi – folytatja tevékenységét az ETO-ért. Ott a professzionalizmust testközelből is tapasztalhatta és segítheti ennek a további előremenetelét. Szívből sajnálja, hogy a GYAC-nál a fent említett visszás helyzet miatt nem tud segíteni a hasonló célok eléréséért közvetlenül a klub elnökségében, de a történtek ellenére is mindent megtesz a győri gyermek és felnőtt sportolók sikeréért, mint ahogyan kilenc éve alpolgármesterként mindig szeretett városa fejlődéséért és sikereiért dolgozott. A méltatlan küldöttgyűlés ellenére is sok sikert kíván a GYAC-nak, és immár nem elnökségi tagként, de sportért felelős városvezetőként segít a klubnak, ahol tud – fogalmazott közleményében Radnóti Ákos.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #GYAC | #Győri Atlétikai Club |