A Győri Atlétikai Club közleménye

Borkai saját karrierje érdekében veszélyezteti a fiatal sportolók és az olimpiára készülők esélyeit

Győr+
2023.05.30. 22:44

Változtatás nélkül közöljük a Győri Atlétikai Club elnökségének közleményét, melyet a kedd esti küldöttgyűlés után küldtek szerkesztőségünknek.

Jogilag erősen vitatható módon választották a Győri Atlétikai Club (GYAC) elnökének Borkai Zsoltot, a város korábbi polgármesterét – közölte a sajtóval kedden este az egyesület elnöksége. Hozzátették: egy szabálytalanul lezajlott fórumon puccsszerűen választatta meg magát a szexbotránya miatt polgármesteri tisztségéről lemondani kényszerült Borkai Zsolt.

A tizenhárom szakosztályt összefogó, működtető egyesület korábbi vezetője, Papp Oszkár már korábban fontolgatta lemondását, és ezt a szándékát az elnökséggel is megosztotta. Kedden estére az elnök rendkívüli közgyűlést hívott össze. Ennek már a kezdete előtt bejelentette, hogy az elnökség kérésére, az egyesület nyugalma, a szakosztályok biztonsága érdekében megváltoztatta szándékát, s elnök akar maradni. A küldöttülésen a Rákosfalvy Zoltánnal egy épületben dolgozó ügyvédjével együtt megjelent Borkai Zsolt is. Hosszú jogvita kezdődött, a küldöttgyűlés Papp  lemondását tartotta érvényesnek, és az elnökség szerint jogszerűtlenül választást rendelt el, ahol a küldöttek többsége Borkai Zsoltot ellenjelölt hiányában megválasztotta elnöknek.  Azokra a helyszíni felvetésekre, hogy ez a választás ebben a formában jogtalan, a volt polgármester úgy fogalmazott: nem baj, ha jogsértő, majd a bíróság megítéli.

 Az elnökség szerint Borkai egyéni ambícióival, erőszakos viselkedésével több mint ezer győri fiatal sportoló edzéslehetőségét teszi kockára éppúgy, mint az olimpiára készülő sportolók karrierjét.

Borkai saját karrierje érdekében veszélyezteti azt a 185 millió forintos kormányzati és csaknem 100 millió forintos önkormányzati  támogatás jogszerű, sportcélú felhasználását, aminek előteremtését Győr  város vezetésének és a lemondatott Papp Oszkár szakmai munkája alapozta meg.

Kapcsolódó témák: #GYAC | #Győri Atlétikai Club |