Lelepleztük a Színpadra fel! első zsűritagját

Győr+
2023.04.24. 13:11

Fantasztikus lehetőséget kap az, aki a legjobbnak bizonyul majd a Színpadra fel! elnevezésű tehetségkutató versenyen, melyet a 16. Győri Rotary Napok, a Fröccsnapok keretében szervez a Győri Művészeti és Fesztiválközpont. Az indulók neves szakemberek előtt bizonyíthatják rátermettségüket, hétfőn rádiónk stúdiójában kiderült, hogy ki az első zsűritag.

Ahogy arról korábban portálunk is beszámolt, már lehet jelentkezni a győri zenei tehetségkutató versenyre. A felhívásra 14 év feletti, győri vagy Győrhöz kötődő, kizárólag amatőr, feltörekvő előadók, zenekarok jelentkezhetnek. 

A legjobbak jutalma pedig nem marad el: az alapítvány az első három helyezettet anyagi támogatásban részesíti, míg a győri önkormányzat különdíjat ajánlott fel, egy profi videoklip-készítési lehetőséget. Mielőtt azonban idáig eljutnak a résztvevők, neves szakmai zsűri előtt kell bemutatniuk produkcióikat. Így a zenész legenda, Csillag Endre előtt is, aki az EDDA és a Bikini tagja is volt korábban, de a mai napig saját együttesében a Zártosztályban zenél. “11 évig tanítottam Ausztriában, így van egy kis tapasztalatom ezen a területen is. Nagyon örültem egyébként a felkérésnek, izgatottan várom az eseményt!” – mondta hétfőn rádiónk stúdiójában a művész.

Csillag Endre és Kiki (Fotó: Facebook)

Mint kiderült, sokan jelentkeztek már a versenyre, de az adatvédelmi rendelkezések miatt, ez hosszabb folyamatot jelent – erről már Venesz Klaudia beszélt. “A beérkező videókat a zsűri értékeli először, majd sor kerül a közönségszavazásra is” – ismertette a Győri Művészeti és Fesztiválközpont kommunikációs koordinátora.

A professzionális hátteret a szervezők biztosítják, de a zsűrinek is akad feladata bőven. “Minden zsűritagnak lesznek mentoráltjai, ők készítik fel az indulókat a nagy fellépésre!” – hangsúlyozta a műsorban Marton László a fesztiválközpont igazgatója.

A rádióban készült teljes beszélgetés ide kattintva visszahallgatható:

Kapcsolódó témák: #Színpadra fel! | #tehetségkutató | #zene |