Hirdetés
Virágosítás

Legyen Győr a legvirágosabb város

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2021.05.27. 10:29

Negyven virágládát ültettek be az adyvárosi tó partján, a virágosításban dr. Dézsi Csaba András polgármester és Radnóti Ákos alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője is rész vett.

Hirdetés

Az Adyvárosi virágültetéssel befejeződött a tavaszra tervezett virágosítás.

Dézsi Csaba András hangsúlyozta, jelképes, hogy most Adyvárosban ültettek virágot. Azt mutatja, hogy a városvezetésnek nemcsak a belváros, hanem a lakótelepi részek ugyanúgy fontosak.

Hirdetés

A polgármester felidézte, több ezer virágot ültettek összesen szerte a városban, amivel az a cél, hogy Győr legyen a legvirágosabb város az országban.

Dézsi Csaba rámutatott, jó irányba haladunk, látszik mindenkinek fontos a program. Emlékeztetett rá, előző nap 40 ezer palántát osztottak szét a győriek között.

Radnóti Ákos hozzátette, fontos, hogy figyeljünk a környezetünkre. Felidézte, a 2010-es megválasztásakor teljesen más képet mutatott a tó partja, azóta pedig egy élhető közösségi térré, találkozási ponttá vált a hely.

A képviselő rámutatott, mindig van mit tenni, azzal hogy elültették a virágokat, a munka nem ért véget, ezekre a növényekre vigyázni kell, gondozni kell őket.

Azt kérte a környéken élőktől, az itt sétálóktól is: vigyázzunk értékeinkre!

Azzal, hogy színessé, virágossá válnak a parkok, az utcák, azt is szeretnék elérni, hogy a pandémia csitulása mellett a lelket is melengessék, egyfajta lelki töltekezési lehetőséget adjanak a győrieknek.

Kapcsolódó témák: #virág | #virágosítás |
likeold
a fb oldalunkat