Legyél Győrkőc önkéntes!

Győr+
2024.06.06. 15:25

A Győrkőcfesztivál szervezői, a Vaskakasok kérnek segítséget: önkéntesek keresnek.

A 17 éve megszületett Győrkőcfesztiválon résztvevő gyermekek biztonságát elsősorban a Győrkőckarszalag garantálja. Ennek lényege, hogy a minden 14 év alatti kisgyerek kezére kerülő karkötőn feltüntetjük az őt kísérő felnőtt telefonszámát, így a tömegben esetleg eltévedő apróság pillanatok alatt visszakísérhető a családjához. Néhány éve már a szervezők segítségére sincs mindig szükség, hisz a szülők, kísérők közvetlenül egymást hívják, ha magányos gyereket látnak kóborolni. Szép példája ez a Győrkőcfesztivál közösségteremtő erejének, a fesztivállátogatók felelős, empatikus gondolkodásának.

De a közel 12000 kisgyerek (2023-as adat) karszalagját megírni, kiskezére, bokájára felragasztani, rengeteg felnőtt kezet igényel. Akadtak eddig szép számmal óvónénik, egyetemisták, középiskolás önkéntesek, s ugyan néha hosszú sorokat kivárva, de mindenki hozzájutott a biztonságot jelentő győrkőckarszalaghoz. Önkénteseket keresünk, ha csak két órára, ha csak egyre, de nagyon várjuk a segítő felnőtteket, hogy az információs pontokon minden kisgyerekre felkerüljön a biztonságot jelentő telefonszám.

Kérjük, ha tudnak segíteni, jelentkezzenek a [email protected] email címen, vagy a 96/512-690-es vagy a +36202615965-ös telefonszámok valamelyikén.

Kapcsolódó témák: #fesztivál | #Győr | #Győrkőcfesztivál | #önkéntesek |