Városi Diákfórum

Ledöntötték a májusfát

Fotó: Ács Tamás
Kárpát Zsolt
2021.05.26. 14:04

A Győr Városi Diákfórum még április végén állított májusfát hagyományteremtő céllal a Honvéd Ligetben. Az esemény bekapcsolódott a Győr 750 programsorozatba és a fiatalok 75 szalagra írták rá üzeneteiket és kívánságaikat, melyek felkerültek a májusfára, ami a pandémia miatt egyben a remény fája is lett.

A májusfát a Győr-Szol Zrt. munkatársai egy daruval emelték ki a helyéről. A Honvéd Ligetben csaknem egy hónapig állt a májusfa, ami Győr jubileumi emlékévében több mindent is szimbolizált.

„Nagyon örülök, hogy a Városi Diákfórum hagyományteremtő módon felállította május elején a fát. Most ezt elbontjuk, de a fán 75 olyan üzenet van, ami egy kicsit a jövőbe tekint, ezeket gondosan megőrizzük az utókornak. Az is nagyon jó, hogy a VDF ötletekkel, programokkal segít, hogy a Győr 750 eseményei még színesebbek legyenek” mondta Herkely Ákos a Győr 750 projektkoordinátora.

A szalagokra leginkább olyan kívánságok kerültek, amelyek arról szóltak, hogy a koronavírus járvány befejeződjön, és a diákok élhessék végre a pandémia előtti hétköznapjaikat.

Fotó: Ács Tamás

„A Városi Diákfórummal úgy gondoltuk, hogy mivel már lassan közeledünk a pandémia végéhez, és látjuk azt is, hogy az oltási számok folyamatosan emelkednek, így már mi is tudunk valamit tenni a szabadban. Ez a májusfa tulajdonképp a remény fája, amit most lebontottunk, de a rajta lévő üzenetek a mindenkori VDF elnöknél maradnak.” – emelte ki Boncsarovszky Péter, a Városi Diákfórum elnöke.

A diákszervezet a Győr750-hez kapcsolódó programjait is folytatja, már készülnek egy nagyszabású nyári meglepetés akcióra, amelyet június 14-én a Városháza téren tartanak meg.

Fotógaléria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr750 | #Városi Diákfórum |