LED-csere: jó neked, jó a környezetednek  

Ficsór Dávid Fotó: Ács Tamás
2022.11.10. 19:37

A LED-csere program jó az embernek és jó a környezetnek is. Ezért indította útjára a kezdeményezést korábban Győr polgármestere, akinek közbenjárására több mint 400 ezer darab modern, energiatakarékos izzó talál gazdára a városban. Októberben indult az ingyenes LED-csere program, minden hónap első két csütörtökjén vehetik át a nekik járó izzókat azok, akik korábban regisztráltak az akcióban. Most is sokan érkeztek az Olimpiai Sportparkba, hogy ezúttal két alpolgármestertől vegyék át energiatakarékos fényforrásaikat.

Hirdetés

Radnóti Ákos első alkalommal vett részt az eseményen, a városvezető szerint egy remek kezdeményezésről van szó. „Örülök, hogy ez a kezdeményezés Polgármester úrtól elindult, hiszen nagyon fontos, hogy csökkentsük az energiaköltségeket. Nagyon jónak tartom, hogy a lakosság bevonásával ez meg tud valósulni. Jómagam először veszek részt ezen az eseményen, de eddig is figyelemmel követtem, és most élőben is megbizonyosodhattam róla, milyen sokan élnek az ingyenes lehetőséggel”- mondta Radnóti Ákos.

Galéria: Ács Tamás

Radnóti Ákos mellett Szeles Szabolcs nyújtotta át csütörtökön a győrieknek a csomagokat. Az alpolgármester úgy látja, ezekben a nehéz időkben minden apró pozitív segítség sokat számíthat. „Nagyon fontos kezdeményezésnek tartom ezt a programot, hiszen olyan világot élünk, amikor az apróságok is számítanak. Most már három éve kiszámíthatatlan környezet vesz minket körül, hiszen járvány, háború, gazdasági és energiaválság is sújt minket. Úgyhogy mindent át kell gondolni nem csak városi szinten, hanem a magánember szintjén is. Azt gondolom, ezek a fajta tudatos elemek, melyek segíthetik a mindennapjainkat és a saját gazdálkodásunkat, nagyon fontosak lehetnek” – hangsúlyozta Szeles Szabolcs.

Mivel a LED-csere program minden hónap első két csütörtökjén valósul meg, novemberben már nem lesz több alkalom. Legközelebb december elsején lesz majd lehetősége a győrieknek személyesen átvenni az új izzókat. Aki elakad a regisztrációban, annak több felületen is találhat segítséget. 

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Hirdetés