Hirdetés
Szaharai eredetű homok keveredett a csapadékkal

Erre járt az autósok rémálma: a saras eső

Fotó: Szigeti Sándor
Szigeti Sándor
2020.05.14. 13:51

Alig vonult el a károkat okozó viharos erejű szél, máris újabb időjárási esemény kellemetlenkedik Győrben és környékén. Sáros eső hullott többször is az elmúlt napokban.

Hirdetés

Alig vonult el a viharos erejű szél, amely után városszerte teljes kapacitással kellett takarítania a Győr-Szol Zrt.-nek, máris újabb időjárási esemény kellemetlenkedik a városban. Az elmúlt napokban többször is saras eső hullott Győrben.

Az autótulajdonosok például ma reggelre meglepődve tapasztalhatták, hogy a környék kocsijai egységesen sárpettyes, barna-foltos árnyalatba öltöztek, és akik az elmúlt napokban nem jártak autómosóban, azoknak bizony mostanra már a szélvédőn való kilátás is gondokat okozhatott.

Hirdetés

Az égi jelenség nem új keletű, arról van szó, hogy nagy mennyiségű szaharai por áramlott Magyarország fölé, amely aztán a csapadékkal elvegyülve sáros esőként hullott alá a felszínre.

A jelenség – a nyomában járó kellemetlen következményekkel együtt – számos helyen előfordult az országban és Budapestet sem kerülte el.

Indulás az autómosóhoz…

Akit részletesebben is érdekel, hogy a sáros eső miképpen került Afrikából hazánk fölé, az Időkép műholdfelvételén is visszanézheti.

Kapcsolódó témák: #Győr | #időjárás | #közlekedés |
likeold
a fb oldalunkat