Városi Diák Fórum

Lebontották a Honvéd ligeti májusfát

Fotó: Marcali Gábor
Kárpát Zsolt
2022.05.25. 16:27

Eddig tartott, szerdán, ünnepélyes keretek között lebontották a korábban, a Honvéd ligetben felállított májusfát. A Városi Diák Fórum kezdeményezésére, a polgármester és az alpolgármester részvételével, még április végén állítottak májusfát a Révai Miklós Gimnáziummal szemben lévő, zöld területre.

Tizenhárom méter magas májusfáról először a rögzítő dróthuzalokat távolították el a Győr-Szol munkatársai, majd a kiékelést is megszüntették. Ezután egy daru segítségével már könnyen eldöntötték a májusfát.

Radnóti Ákos is csatlakozott a fiatalokhoz

„Azt kértem a fiataloktól, hogy találjanak egyre több olyan dolgot, ami régebben hagyomány volt. Nem baj, ha a városban élők is megismerik népszokásainkat. Mivel forgalmas helyre került a májusfa, ezért nagyon sokan látták. A felállításnál nagyon sok üzenet került ki a fára. Most ezeket a szalagokat leszedtük, és ha megfelelő mennyiség összegyűlik belőlük, akkor ezeket eltesszük az utókor számára.– mondta a helyszínen Radnóti Ákos győri alpolgármester.

A fára jellemzően, kedvenc üzeneteiket, idézeteiket és dalszövegüket színes szalagokra írhatták fel a fiatalok, a felhívás idén is megmozgatta a diákokat.

A májusfa elbontására is nagy hangsúlyt fektettünk, ugyanis az elmúlása ennek a fának azt jelképezi, hogy mennyire fontos az, hogy kitartóak maradjunk nehéz helyzetekben is, és céljainkat ne adjuk fel soha. Biztos vagyok abban is, hogy jövőre is felállítjuk a remény fáját, és kikerülnek majd az üzenetek.” – fogalmazott Guth József a Városi Diák Fórum elnöke.

Galéria: Marcali Gábor

Kapcsolódó témák: #Győr | #Városi Diákfórum |