Leányvállalatot alapít az Audi Hungaria

MTI
2022.11.27. 10:17

Leányvállalatot alapít várhatóan 2023 első negyedévében az Audi Hungaria Zrt., amelybe az Ahead márka részeként a kompetencialapú szolgáltatások (Shared Competence Center - SCC) egy részét szervezi ki a győri székhelyű járműgyártó vállalat - közölte a cég pénteken.

Hirdetés

A közlemény szerint az elmúlt évben 15 százalékkal nőttek a SCC megrendelései és a dolgozói létszám is.

Felidézték, hogy a vállalat a motor- és járműgyártó tevékenysége mellett egyre nagyobb szerepet kapnak a munkavállalók kompetenciáira épülő szolgáltatások, amelyeket az egész Volkswagen konszern számára nyújtanak.

A műszaki fejlesztés, pénzügy, informatika, beszerzés és logisztika területéhez kapcsolódó szolgáltatásokat a vállalat az SCC virtuális üzletágában fogta össze.

A szolgáltatások közül a jövőben a győri termeléshez nem közvetlenül kapcsolódó tevékenységek, így a beszerzés, az informatika és a pénzügyi szolgáltatások egy része a leányvállalathoz kerülnek, mintegy 350 emberrel. Az új cég alkalmazottai továbbra is Győrben dolgoznak majd, szoros együttműködésben az Audi Hungaria alkalmazottaival.

A győri székhelyű Audi Hungaria Zrt. az Audi és Volkswagen konszern központi motorszállítója. Tavaly 7,717 milliárd euró árbevételt ért el a cég, adózott eredménye 332 millió euró lett. Győrben az előző évben 1 620 767 motort gyártottak és 171 015 autót készítettek. Tavaly év végén 11 983 embert foglalkoztattak.

A vállalat a kompetenciaalapú szolgáltatások körét 2021 április eleje óta külön üzleti területként működteti, ahol mintegy 800 ember dolgozik.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Audi Hungaria | #gazdaság |