Hirdetés

Látni és látszani kampány indul

Győr+
2019.10.25. 11:21

2019-en is elindult az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságának közlekedésbiztonsági kampánya, amelyhez, mint minden évben, idén is csatlakozott a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság is.

Hirdetés

Ősszel a közlekedési balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, a látási- és az útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. Ebben az időszakban kiemelten fontos, hogy a sofőrök gondoskodjanak gépjárműjük felkészítéséről. Emellett lényeges az is, hogy a közlekedés résztvevői kellő figyelmet fordítsanak saját látásukra. Ennek érdekében az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság 2019. október 22-e és december 15-e közötti időszakra – immár hetedik alkalommal – hirdette meg a „Látni és látszani 2019” közlekedésbiztonsági kampányt.

A program során arra ösztönözzük a gépjárművezetőket, hogy éljenek a felkínált lehetőséggel, és vizsgáltassák át az autójuk világító- és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsát, valamint ellenőriztessék a látásukat. Mindezt térítésmentesen megtehetik a kampányhoz csatlakozott szervizekben és optikákban, valamint idén már akár egy tankolás időtartama alatt az OMV egyes benzinkútjain is.

Hirdetés

Az akcióra való felhívás fokozottan épít a társadalmi felelősségvállalásra, hiszen a közlekedésbiztonság társadalmi ügy is. A baleset-megelőzés csak akkor lehet eredményes, ha fontosságát, kockázati tényezőit a közlekedés minden résztvevője felismeri és tesz is érte.

A szervezők által üzemeltetett www.latnieslatszani.hu weboldalon, valamint az esemény Facebook-oldalán és a www.kreszvaltozas.hu weboldalon is minden fontos információ megtalálható a kampánnyal kapcsolatosan.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság

Kapcsolódó témák: #közlekedés | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat