Lángos és frissítő a munkába tekerőknek

Zombai-Kovács Ákos Fotó: Marcali Gábor
2023.09.22. 09:43

Több száz adag frissen sült lángos, péksütemény, alma és frissítő talált gazdára péntek reggel az úgynevezett Bringás Reggelin, amit ezúttal is a Mobilitási Hét keretében rendeztek meg Győrben. Néhány óra alatt több mint ezer kerékpáros reggelizett a Dunakapu téren, ahol élő zene is szórakoztatta a munkába vagy iskolába tekerőket.

Már kora reggel kígyózó sorokban érkeztek a munkába vagy iskolába biciklizők a Dunakapu térre, ahol pénteken bringás reggelivel várták a tekerőket. A Mobilitási Hét keretében várták frissítővel a két keréken közlekedőket, a partnereknek köszönhetően sokféle finomságból válogathattak a biciklisek. „Mint minden évben, most is rengeteg féle frissítővel készültünk, többek között frissen sütött lángos, töltött péksütemény, kakaós csiga, finom győri víz is várta a tekerőket, akiknek többsége örömmel veszi a kedvességünket” – mondta Tömböly Tamás, a Bringás Reggeli főszervezője.

Győr kerékpáros város, és a Covid-járvány óta még többen használják napi szinten a biciklit, a városban ugyanis megfelelő infrastrukturális feltételek várják a két keréken közlekedőket.

A kerékpárosok szívesen vették a kora reggeli frissítőt is, amiből sok száz adag talált gazdára, néhány óra alatt. „Csak most hallottunk erről a kezdeményezésről, de nagyon jónak tartjuk, napi szinten közlekedünk kerékpárral, Győrben nagyon jók ehhez a körülmények, de ha tehetjük, nem csak a városban, de a környéken is szívesen bringázunk” – fogalmazott a Győr+ Médiának dr. Vasvári Gergely, Gallóné Schnepp Andrea és Németh István, akik pénteken mindannyian bringás reggeliztek egy jót. Ráadásul élőzene is szórakoztatta az erre járókat.

„Győr egy jól kerékpározható város, ahol kényelmesen el lehet jutni A-ból B-be, kicsit még a közlekedésbiztonságon lehetne javítani” – fogalmazott a Bringás reggeli főszervezője.

A pénteki bringás reggelin információnk szerint minden frissítő elfogyott, de nagy sikere volt a rendőrség közlekedésbiztonsági célú kitelepülésének is. Egy biztos, aki ezen a napon a Dunakapu teret érintve indult neki a napnak, az biztosan nem üres gyomorral érkezett meg munkába vagy iskolába.

Galéria: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos