Lakópark helyett Gyirmót zöld szigete a Zúgó

Venesz Klaudia Fotó: Vig Norbert
2024.06.07. 19:03

A lakossági igények felmérése során merült fel a strandröplabda-pálya megvalósításának gondolata Gyirmóton. A Zúgó park a városrész dinamikus ütemben fejlődő találkozási pontja, itt kapott helyet az új, a szabványoknak megfelelő játékterület.

Az ötlettel Kókai Szilárd kereste meg Szabó Jenőt, a városrész önkormányzati képviselőjét. A költségvetés tervezésekor számoltak a beruházás 5.5 millió forintos összegével, melyet végül az önkormányzat bocsátott rendelkezésre és a megvalósításhoz Takács Krisztián képviselő is hozzájárult költségkeretéből.

Dr. Dézsi Csaba András teljes mellszélességgel támogatja a zöldterületek megóvását és a sportokat is. A polgármester visszaemlékezett a hivatalba lépésének kezdeti időszakára: „Megkeresett több építési vállalkozó, hogy itt csodás lakásokat és óriási lakóparkot lehet építeni. Küzdöttünk egy pár évig azzal, hogy ezeket a magabiztos építési vállalkozókat visszaszorítsuk. Ez a park a városrész óriási értéke, látszik, hogy szeretik a helyiek, ezt meg kell őrizni” – véli a városvezető.

A Zöld Győr fogalmát nemrég vezették be a városházán és célkitűzésük, hogy a természetet és a zöldövezeteket megóvják. A személet előtérbe helyezi az élhető területek létrehozását a túlépítéssel szemben.

Kókai Szilárd, az ötletgazda elmondta, hogy hamar kedvező fogadtatásra talált a felvetés, és egy sportolásra, találkozásokra alkalmas területet képzelt el.

A kivitelezésben oroszlánrésze volt Kis Csabának, a Győr-Szol kivitelezési üzletágvezetőjének, aki a felméréstől a kivitelezésen át végig követte a folyamatot.

Gyirmót fejlődik, a lakosság összetétele is a fiatalok számának növekedését mutatja. Épp ezért, a területen tovább bővítik a sportolási lehetőségeket. A park focipályáján talajcserét végeztek és újra füvesítették, de tervezik a rekortán borítású kosárlabdapálya építését is a mostani hepehupás, füves terület helyett. A strandröplabda-pálya tökéletesen mutatja azt, hogy egy képviselő fontos összekötő a lakosság és az önkormányzat között, és érdemes jelezni az igényeket, hiszen a jó ötletek pozitív elbírálásban részesülnek.

Galéria: Vig Norbert

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #galéria | #gyirmót | #Győr | #sport |