Biztonságos, önálló élet

Lakhatási körülmények javítására lehet pályázni

Ficsór Dávid
2021.06.18. 11:30

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Régiója a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatával megkötött szerződése alapján pályázatot hirdet az elsősorban szociális alapellátásokban részesülő időskorú személyek számára, lakhatási körülményeiknek részleges átalakítással, illetve akadálymentesítéssel történő javítására.

A pályázatról ma délelőtt sajtótájékoztatón számolt be Laczkovits-Takács Tímea, a városi Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság elnöke, valamint Panker Mihály, a Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Régió ügyvezetője.

A pályázat célja, hogy az idős emberek önálló életvitelüket saját otthonukban a lehetőségek szerinti leghosszabb ideig folytathassák. A pályázat lehetővé teszi az idős emberek lakásában a biztonságos és önálló használathoz szükséges műszaki átalakítások, akadálymentesítési feladatok elvégzését, amellyel elsősorban a szociális alapszolgáltatásban, vagy alapszolgáltatásokban már részesülő idős gondozottak életfeltételeit javítja.

A megpályázható összeg maximum 600.000Ft.

Jelenlegi kiírás összköltségvetése 4.000.000 Ft, amelyet Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosít.

A pályázat beadásának feltételeit a pályázati útmutató tartalmazza. A pályázati adatlap és útmutató letölthető a www.maltai.hu/idosbaratlakasprogram,valamint a www.gyor.huoldalakról.

A pályázat benyújtásának módja: egy eredeti és egy másolati példányban, elektronikusan kitöltve, postai úton, vagy személyesen a következő címre: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület 9021 Győr, Amadé L. u. 1.

Pályázat benyújtásának határideje: 2021.06.21.-2021.07.16.

A pályázattal kapcsolatosan további információ kérhető atitkarsag.gyor@maltai.hu e-mail címen és a 30/633-5286-os telefonszámon, vagy a 96/336-129-es telefonszámon.

Kapcsolódó témák: #Győr | #lakhatás | #önkormányzat |