Hirdetés
Adyváros

Lakástűz: azonnali segítséget nyújt a győri önkormányzat

Fotó: Ács Tamás
Győr+
2022.06.21. 16:17

Tűz keletkezett június 21-én, a déli órákban, Győrben, az Ifjúság körút 84. szám alatti épületben az egyik első emeleti, önkormányzati tulajdonú bérlakásban. Nem sokkal ezelőtt közleményt adott ki a Győr-Szol Zrt., Radnóti Ákos alpolgármester pedig hivatalos Facebook-oldalán adott tájékoztatást a kialakult helyzetről és az önkormányzati intézkedésekről.

Hirdetés

Az elsődleges vizsgálatok szerint az egyik helyiségben lévő konnektor meghibásodása okozott elektromos zárlatot. A helyszínre kivonuló tűzoltók gyorsan megfékezték a lángokat, és gondoskodtak az épület áramtalanításáról, a víz- és gázvezetékek elzárásáról. Az eset során szerencsére személyi sérülés nem történt.

A bejelentést követően azonnal a helyszínre érkezett az épületet kezelő Győr-Szol Zrt. munkatársa, hogy segítséget nyújtson a lásban élőknek. Az érintett lakás átmenetileg lakhatatlanná vált, a bérlők rokonaikhoz költöztek.

Hirdetés

A Győr-Szol Zrt. képviselői egyeztettek Radnóti Ákos alpolgármesterrel, a terület önkormányzati képviselőjével valamint Nagyné Dr. László Edittel, a város jegyzőjével és haladéktalanul gondoskodtak az állagmegőrzéshez szükséges munkák – így például a nyílászárók cseréjének – megrendeléséről és elvégzéséről.

A tűz nem terjedt át az épületben lévő más lakásra. Akinek az eset kapcsán további segítségre van szüksége, a ház közös képviselőjénél jelentkezhet a 20/646-5093-as telefonszámon.

Radnóti Ákos alpolgármester nem sokkal ezelőtt hivatalos Facebook oldalán adott tájékoztatást a jelenlegi helyzetről és az önkormányzati intézkedésekről.

Korábbi cikkeink ma a témában:

likeold
a fb oldalunkat