A Városrendészek is segítettek a tűznél

Fotó: Ács Tamás
Havassy Anna Katalin
2022.06.21. 15:53

Ahogy arról a Győr+ is beszámolt, a kedd délelőtt egy Ifjúsági körúti lakásban keletkezett tűz. A füstöt a környéken járőröző a városrendészek is észrevettek, így elsőként a helyszínre érve megkezdték a lakosok menekítését.

A Városrendészet Győr munkatársainak tudását folyamatos kiképzésekkel bővítik, mert elvárás velük szemben, hogy a legtöbb szituációban megfelelően és szakszerűen járjanak el. Felkészülni a váratlanra persze nem lehet, de a sok tréning segíti a szakemberek helyzetfelismerését és a döntési hatékonyságukat is.

Járőrözés közben vették észre a füstöt

Erre kedd délelőtt is szüksége volt annak a járőrpárosnak, akik legelsőként érkeztek meg az Ifjúság körúti tűzesethez. Gyors helyszíni értékelés után megkezdték a kiürítést, a lakókat biztonságos távolságba kísérték és a többi lakót is megnyugtatták, s kérték őket a megfelelő távolságban maradásra.

A tűzoltók is hamar megérkeztek, így a lángok oltása is megkezdődött, a városrendészek pedig a szintén megérkező rendőrökkel a helyszínbiztosításért feleltek a továbbiakban. Az oltás sikerrel járt, ám a kármentés és az épület átszellőztetése még tart.

„Büszke vagyok a munkatársaimra, mert időben odaértek a helyszínre és kiválóan mérték fel a helyzetet” – kezdte a Győr+ Média érdeklődésére Miletics Mór a Városrendészet Győr szakmai igazgatója.Egy tűzesetnél is a legfontosabb az emberi élet védelme, azután jöhet csak az értékek mentése. A kollégáim gyorsan és szakszerűen avatkoztak be, szem előtt tartva a lakók és persze saját maguk biztonságát is. Menteni ugyanis csak akkor lehet hatékonyan, ha a mentést végző személy is sértetlen marad. Örülök neki, hogy tudtunk segíteni, hiszen nap mint nap ezért dolgozunk. Egyben köszönjük a lakosság és a társszervek együttműködését, munkáját is.” – zárta a szakmai vezető.

A Városrendészet Győr központja 0-24 órában hívható a 06-20 403 8917-es számon!

Kapcsolódó témák: #közbiztonság | #tűzeset | #Városrendészet |