Különleges fotókon örökítették meg a győri folyókat

Fotó: Győr+
Pécskai István
2022.06.21. 18:55

Izgalmas pályázaton vehettek részt az amatőr és profi fotósok Győrben. A Sport & Balance Rehabilitációs és Terápiás Központ a „Zöld város kialakítása III. – Vízparti rekreációs fejlesztések Győrben” című TOP-os projekt keretében hirdette meg a pályázatot, amelynek tematikája az volt, hogy „Mit jelentenek számunkra a folyók?”

Arra kérték az alkotókat, hogy képeikkel mutassák be, milyennek látják a győri folyókat, a rajtuk zajló vízi életet, a folyók és a város szimbiózisát. A művekben megjelenhettek munkavégzéshez, sporthoz, szabadidős tevékenységhez kapcsolódó események a közelmúlt vagy napjaink időszakából.

A zsűri tetszését leginkább elnyerő 25 pályázati munkát a www.facebook.com/sportandbalance.gyor oldalon tették közzé. A legjobb három alkotás készítője, illetve egy különdíjas nyereményként érmet és értékes ajándékutalványt kapott.

A versenyen Nagy Viktor diadalmaskodott, Takács László végzett másodikként, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokán Domnanics Ákos zárt. Kövecses Balázs alkotása szintén elnyerte a zsűri tetszését, ezért a készítő különdíjban részesült. Összesen 27 pályázó adta le a nevezését, és 131 pályázat érkezett be.

,,Mivel Győr a folyók városa, és gyönyörű a környezete, mindez jó témát és perspektívát adhat a fotósoknak, hogy egy ehhez kapcsolódó pillanatot megörökítsenek. Rengeteg szuper fotó érkezett, nem volt egyszerű a választásunk. Sok alkotás elnyerte a tetszésünket, érkeztek nyári és téli hangulatot bemutató fotók egyaránt – fogalmazott Marcali Gábor, a zsűri elnöke, egyben kollégánk, a Győr+ Média fotóriportere.

Galéria: Győr+ Média

Kapcsolódó témák: #fotópályázat | #Győr |