Hirdetés
Névadó ünnepség Győrben

Kristyán Zsuzsáról nevezték el a tekecsarnokot

Fotó: Ács Tamás
Németh Boglárka
2021.06.05. 14:30

Új nevet kapott a győri tekecsarnok. Ma délelőtt ünnepélyes keretek között leplezték le az új emlék-és névtáblát is.

Hirdetés

Rózsavölgyi László, önkormányzati képviselő beszédével kezdődött a névadó ünnepség. A politikus felidézte a tekesport legendás alakjának legfontosabb pillanatait és néhány szót szólt az ünnepségen résztvevő hozzátartozókhoz is.

Rózsavölgyi László (Fotó: Ács Tamás)

Szabó Ákos, a Győr-Szol Zrt. stratégiai igazgatója is köszöntötte a jelenlévőket és hozzátette: a pandémia miatt csak most tarthatták meg az ünnepélyes megemlékező eseményt, amely méltón őrzi majd Kristyán Zsuzsa emlékét. A jövőben számos rangos versenynek ad majd otthon a tekecsarnok.

Hirdetés
Szabó Ákos (Fotó: Ács Tamás)

Mráz László, kétszeres világbajnok közös emlékeket idézett fel a sportolónővel. Életpályájuk még a 70-es években találkozott, ezután közösen mentek a versenyekre. Mráz László elcsukló hangon beszélt arról, hogy hatalmas teljesítmény amit Kristyán Zsuzsa letetett a teke asztalára és nagyon sajnálja, hogy ilyen fiatalon, 51 évesen hagyta itt a földi életet.

Mráz László (Fotó: Ács Tamás)

Anduskáné Cseh Katalin az Ipartechnika Győr SE elnöke, a sportolónő életének legfontosabb állomásairól beszélt: „Zsuzsa családjával a tekepálya mellett lakott, hamar kiderült, hogy különleges tehetség, ami kemény munkával meghozta számára a várva várt sikereket.”

Kristyán Zsuzsa, a névadó (Fotó: Ács Tamás)

Ezután Rózsavölgyi László és Szabó Ákos leleplezték az emléktáblát, majd mindenki gurított egyet a névadó tiszteletére. Kristyán Zsuzsa lánya is a nézők soraiban foglalt helyet, szinte az összes beszéd alatt a szemét törölgette. A Győr Plusznak azt mondta nagyon hálás, hogy ezekben a nehéz időkben is találtak alkalmat a szervezők arra, hogy édesanyja előtt tisztelegjenek.

Galéria: Ács Tamás

Az eseményen a Győr+ TV stábja is jelen volt:

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #Győri önkormányzat | #megemlékezés | #sport |
likeold
a fb oldalunkat