Alkotó pályázat

Kreatív osztályok jelentkezését várják a karácsonyi pályázatra

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2021.10.28. 16:12

A Somogyi Elektronic Kft. idén első alkalommal, de hagyományteremtő céllal szervezi meg „Meghitt iskolai karácsony” elnevezésű kreatív pályázatát. Az idén 40 esztendős cég a győri általános iskolák aktív bevonásával szeretne különleges, meghitt karácsonyi hangulatot varázsolni az intézményekbe.

A Vaskakas Bábszínház ikonikus előtere adott otthont a csütörtöki sajtótájékoztatónak, ahol bejelentették, kreatív pályázatra invitálják Győr általános iskoláit. A Somogyi Elektronic által életre hívott kezdeményezés lényege, hogy a jelentkező osztályoknak ötletes karácsonyi díszt kell tervezniük és elkészíteniük, amit majd szakmai zsűri és a nagyközönség is értékel.

A két legjobb pályázat egyenként egy 240 cm-es műfenyőt nyer, beépített LED világítással, mely több évig éke lehet majd a karácsonyi ünnepségeknek. „Kreatív kollégáimmal sokat törjük a fejünket, hogyan tudnánk értéket teremteni. Az ország egyik legnagyobb karácsonyi termék forgalmazójaként szerettünk volna egy olyan akciót létrehozni, mely az ünnep, a gyermekek és a kreativitás köré épül, s úgy látjuk erre nagy az igény” –mondta Somogyi Zsolt, a Somogyi Elektronic tulajdonos-ügyvezetője.

A sajtótájékoztatón elhangzott, már négy pályázat be is érkezett a napokban, köztük van olyan is, ami újrahasznosított alapanyagokból készült. A pályamű tekintetében technikai megkötés nincs, de minden esetben kézzel készült, saját munkának kell lennie, készítheti az osztály együtt vagy egy tanuló is.

Fotó: Ficsór Dávid

Az elkészült művek fénykép formájában felkerülnek a Somogyi Elektronic Facebook oldalára, ahol szavazni lehet rájuk, a kézzel fogható alkotástok pedig a Vaskakas Bábszínház aulájában lesznek láthatók november 16. és 28. között, itt aranydíszekkel fejezhetik ki tetszésüket az épületbe érkezők.

A bábszínház – mint szakmai támogató partner – a díjazásba is beszállt. A két győztes osztályt „A négy évszak boszorkánya” című darabra látják vendégül december 8-án. Kocsis Rozi igazgató szerint nem volt kérdés, hogy a kezdeményezés mellé állnak. A dekorációs elemekről készült fotót legkésőbb november 14-ig szükséges eljuttatni a kitöltött jelentkezési lappal együtt a marketing@somogyi.hu e-mail címre. Az eredeti pályaműveket a Somogyi Elektronic Gesztenyefa úti irodájába vagy a Vaskakas Bábszínházba szükséges leadni szintén legkésőbb november 14-ig.

A döntéshozók Ujvári Márta a Somogyi Elektronic Kft. ügyvezető igazgatója, Kocsis Rozi a Vaskakas Bábszínház igazgatója és Sperling Krisztina a Kisalföld szerkesztője december 1-én hirdetik ki az eredményt a Vaskakas Bábszínház és a Somogyi Elektronic Kft. Facebook oldalán. A szervező azonnali ajándékkal támogatja a kreatív, alkotó osztályok oktatási intézményét, iskolánként 1 db óriás felfújható Mikulással vagy hóemberrel.

Kapcsolódó témák: #híradó | #iskola | #karácsony | #kreativitás | #pályázat |