Közösségszervezés és baráti beszélgetések szép környezetben

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2022.08.27. 19:28

Zajlanak a Bortörténelmi Napok, Csurák Erzsébettel, a rendezvény főszervezőjével beszélgettünk.

Hirdetés

„Csütörtökön indult a rendezvény és ha nagyon gyors mérleget kell vonni, akkor azt mondhatom, hogy fantasztikus, nagyon jól sikerült a rendezvény! Ez a négy nap arról szól, hogy a magyar borkultúra színe-javát bemutassuk, a borvidékek, a tájegységek bemutatkozzanak. Két helyszínen; a Dunakapu téren és a Széchenyi téren vagyunk jelen 52 kitelepülővel. Pénteken volt a Fesztivál borának zsűrizése, és győri vonatkozása is van a nyerteseknek” – ismertette az eddigieket Csurák Erzsébet, a Bortörténelmi napok fesztiváligazgatója a Győr+ Médiának.

Ahogy arról beszámoltunk, pénteken négy kategóriában is győztest hirdettek a Bortörténelmi napokon.

„Ez kiváló alkalom volt arra, hogy az amúgyis nagy érdeklődést még tovább lehessen generálni. Kiváló borokat lehet kóstolni, és a gasztronómiai oldal is erős, finom ételekkel találkozhatunk. Mindezek mellett ez a városnak egy fontos eseménye, hiszen arról van szó, hogy a város polgárainak identitását lehet erősíteni, közösségek szerveződnek, baráti beszélgetések zajlanak kötetlen formában, mindezt pedig nagyon szép környezetben tehetjük” – értékelt Csurák Erzsébet.

A péntek esti hangulatról készült képgalériánkat itt találják:

„Elsősorban a könnyűzene világából szemezgetünk, tehát jazz, világzenei produkciók, szalonzene – pont az, ami a borfogyasztás hangulatához és Győrhöz illik. Úgy érzem színvonalas, jó produkcióval vártuk, várjuk a kilátogatókat” – foglalta össze Csurák Erzsébet.

Hirdetés