Rendvédelem

Közös belvárosi razzia

Fotó: Mekliz Fotó
Németh Boglárka
2021.08.17. 21:44

A rendőrök és a városrendészek közösen ellenőrizték a belvárost kedd este. A két szervezet már egy ideje összehangolt akciókban segíti egymást és dolgozik össze, hogy a város élhető és biztonságos legyen. Az akciók célja, hogy a közterületen alkoholt fogyasztó, randalírozó, másokat zaklató vagy agresszív egyéneket előállítsák és szükség esetén elfogják.

A belvárosi rendőrőrs előtt gyülekeztek az egyenruhások, messziről úgy tűnhetett mindegyikük rendőr, de, aki közelebb lépett láthatta, hogy a tömegben városrendészek és rendőrök együtt tervezték meg, hány csapatban, merre és hogyan fogják felügyelni Győr biztonságát. A Győr+ csapata elkísérte őket az izgalmas bevetésre. 

Fotó: Mekliz Fotó

A két szervezet összhangja már az első perctől szembetűnő volt, pontosan tudták kinek mi lesz a dolga és ki-kivel járőrözik majd. A rendőr parancsnok elmondása szerint, azért is szerencsés, hogy hetente legalább egyszer a városrendészekkel közösen ellenőriznek, mert ha néhány rendőrnek máshol kell helytállnia, akkor sem kell lefújni az akciót.

A csapatokra osztás után elindult az ellenőrzés, szerencsére csendes, nyugodt nyári este volt, így az első pár helyszínen nem is volt szükség intézkedésre.

Fotó: Mekliz Fotó

Kis idő múlva aztán jött egy szabálytalan biciklis. A sétálóutcán ugyanis csak tolni lehet a kerékpárt, így felhívták a fiatalember figyelmét a szabálysértésre, majd igazoltatták, ahogy a Széchenyi téren is egy csapatot. Később még egy biciklis tekert nem túl lassú sebességgel a Baross úton, de nagyobb szabályszegés vagy randalírozás nem történt. 

Fotó: Mekliz Fotó

A városrendészek a rendőrökkel közösen kiemelték, hogy feladatuk egyáltalán nem a megfélemlítés, hanem az, hogy főként a nyári estéken sétáló békés városlakók biztonságban érezzék magukat azáltal, hogy a rendvédelmi szervek lekapcsolják az esetleges zavaró vagy agresszív személyeket. A leggyakoribb az, ha bizonyos személyek közterületen fogyasztanak alkoholt, randalíroznak, rongálnak, mások nyugalmát zavarják azzal, hogy akár szóval akár cselekedettel inzultálják, zaklatják őket. Több kétes alakot, köztük bűnözőt sikerült már becserkészni a rendőr-városrendész razziák csapatának, az, hogy hány esetben kell intézkedni, az nagyban függ attól milyen nap és időjárás van. Az intézkedés általában igazoltatást jelent, de ha szükséges, gumibot, bilincs és fegyver is van a rendvédelmi szerveknél.

Fotó: Mekliz Fotó

Az akció egész évben folytatódik, főként a belvárosban, de igyekeznek folyamatosan monitorozni és lefedni a város egész területét.

Kapcsolódó témák: #rendőrség | #Városrendészet |