Közmeghallgatáson fogadták a lakosság kérdéseit

Fotó: Győr+
Győr+
2021.12.21. 19:14

Az év utolsó közgyűlése után közmeghallgatást tartottak a Városházán, ahol a helyi közügyeket, intézményeket érintő kérdéseket tehettek fel a megjelentek.

Az év utolsó közgyűlése – melyről részletesen itt számoltunk be – közmeghallgatással folytatódott. Az ülésen 14 képviselő jelent meg.

A közmeghallgatáson a helyi lakosság és a helyben érdekelt szervezetek képviselői a helyi közügyeket érintően kérdéseket tehetnek fel és javaslatokat fogalmazhatnak meg.

A közmeghallgatáson személyesen megjelentek 3 perces időtartamban fejthetik ki egy közérdekű, a lakosság nagyobb csoportját érintő kérdéssel kapcsolatos véleményüket. A kérdéseket az ülés előtt, regisztrációs sorrend alapján lehet feltenni, név és lakcím közlésével.

Lakossági kérdés érkezett a közlekedés és a kerékpárutak fejlesztése kapcsán, előkerültek macskák etetése miatt közegészségügyi aggályok, és helyi ingatlanügyek is az egyetem környékén. Szó volt a Kardirex “magánparkoló” ügyéről is.

Új traffibox is várható a városban, ezt szintén lakossági kérdésre mondta el Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet szóvivője.

A “gázügyről” kérdésre Dr. Dézsi Csaba András elmondta: “két tűz közé kerültünk úgy, hogy mi vagyunk a jófiúk“. A közgyűlésen elhangzott: a földgáz piaci kereskedelmi ára miatt 7,5 milliárdos tétel lenne új szolgáltatót találni, viszont január 8-ig meghosszabbították annak a határidejét, hogy a város rendezni tudja ezt a kérdést.

A vasútállomásról a polgármester elmondta: lassan már “ázsiai szabványnak sem felel meg” az épület, hogy kézzel kell felvinni a poggyászokat a peronra. Több terv és ötlet is terítéken van a vasutat illetően.

Miletics Mór, a Városrendészet vezetője kérdésre elmondta: minden városrendész rendelkezik a megfelelő vizsgákkal, hogy önálló intézkedési jogkörük legyen. Soha nem kaptak utasítást a polgármestertől, a feladatuk, hogy rendben tartsák a várost – szögezte le a vezető.

A közmeghallgatás élő közvetítése itt nézhető vissza:

Televíziós szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos