Kövesse a városrendészeket!

Fotó: Facebook
Havassy Anna Katalin
2022.07.16. 17:07

A Városrendészet Győr eddig is elérhető volt több fórumon, ám a hivatalos Facebook-oldaluk néhány hete kapott új lendületet, ahol számos érdekes információt találhatunk. A részletekről Miletics Mór szakmai igazgatót kérdeztük.

A 06-20/403-8917-es, 0–24 órában hívható telefonszámot már jól ismerik a győriek, gyakran cseng, ami jelzi: van dolga a szakembereknek, akik örömmel vesznek minden megkeresést, és ott segítenek, ahol tudnak. Nemrég a hivatalos Facebook-oldaluk kapott új lendületet, amely naprakész információkkal és fotókkal várja a látogatókat.

Kollégáimmal mi is tudjuk, hogy manapság szinte nem lehet létezni folyamatosan frissülő közösségi oldal nélkül – kezdte Miletics Mór. – Nekünk is megvolt már a hivatalos felületünk, de éreztük, hogy kellene még bele a lendület. A rendész kollégák kiválóan és nagyon sokat dolgoznak, amelyet érdemes megmutatni a követőinknek, a lakosságnak is. Nemrég az egyik – beosztásában régóta remekül helytálló – kolleginánk jelezte, hogy szívesen a szárnyai alá venné a kissé mostoha Facebook oldalunkat.”

A felajánlást pedig tettek követték, amelyet immár mindenki láthat, akit érdekel a Városrendészet munkája. Beszámolók, friss fotók, hasznos információk és tájékoztatók is várják a látogatókat. Így derülhetett ki például sokak számára, hogy már a „Környezetvédelmi zóna” jelzőtábla is létezik, illetve hogy a rendészeknek az italozó fiatalokra is gondjuk van, velük maradnak mindaddig, míg a szülők meg nem érkeznek a helyszínre.

Szomorú, hogy a városban nemrég önkényuralmi jelképek használata miatt kellett intézkedniük a társszervekkel közösen, ugyanis ezek használatát a törvény tiltja és büntetőjogi felelősséget von maga után. Látható, hogy a parkolás és az elhagyott autók sorsa továbbra is slágertéma, érdemes követni az ezzel kapcsolatos bejegyzéseket is.

Fontos szempont a szakmai hozzáértés, hiszen aki ezeket a posztokat készíti, a legfrissebb tudással kell, hogy rendelkezzen. Csak olyan fotókat, és úgy jelentethetünk meg, amikkel nem sértünk például személyiségi jogokat, és mondjuk a társszervek munkáját sem befolyásoljuk. Kommunikáljanak velünk bátran tehát a Facebookon is, hiszen így szolgálhatjuk leginkább a győriek biztonságát, nyugalmát!” – zárta Miletics Mór szakmai igazgató.