Kötélverő Andrea Az Év Logisztikai menedzsere

Győr+
2023.05.10. 18:57

Kötélverő Andreát, a Busch-Hungária ellátási lánc vezetőjét választotta Az Év Logisztikai Menedzserének a szakma legnagyobb hazai szervezete, a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság. A szakember irányításával számos innovatív projekt valósult meg Magyarország legnagyobb vasöntödéjében, melyek közül kiemelkedik a vállalat ellátási lánc rendszerének digitalizációja, valamint a hulladékkezelés megújítása. A díjat Chikán Attila és Horváth Péter, a társaság elnökei, valamint Giltán Tivadar adták át a május 10-én tartott Beszerzési Konferencián, Budapesten.

Kötélverő Andrea ellátási lánc vezető irányításával a Busch-Hungária négy év alatt új digitális alapokra helyezte Magyarország legnagyobb vasöntödéjének összes termelést támogató folyamatát. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat egységes informatikai rendszerben kezeli ellátási láncának minden elemét, az alapanyagbeszerzést, a külső és belső logisztikát, a gyártástervezést, valamint a beruházási és a gyárfejlesztési projekteket. Ezzel párhuzamosan a vasöntöde fenntarthatósági szempontból is számottevő eredményeket ért el.

A digitalizáció jelentősége, hogy biztosítja a Busch-Hungária adatvezérelt működését és fokozza a vállalat nemzetközi versenyképességét. Megvalósítása egy rendkívül összetett, sok területre kiterjedő feladat volt, amelynek során optimalizáltunk számos működési folyamatot is. A projekt eredményességét jelzi például, hogy a vevői elégedettség alapját jelentő kiszállítási pontosságot 95 százalékra növeltük. A hulladékkezelés megújításával pedig elértük, hogy az üzemi öreghomok újra felhasználható, illetve értékesíthető legyen, ami nemcsak javítja a vállalat eredményét, hanem újabb jelentős lépés a körforgásos anyaggazdálkodás felé is” – mondta Kötélverő Andrea, ellátási lánc vezető.

A szakember szerint a jövő egyik legnagyobb kihívása az ellátási láncok és az ehhez kapcsolódó digitális rendszerek biztonságának fokozása. Ezért a pénzügyi és működési kockázatok minimalizálása mellett a vállalat kiemelt területként tekint az információbiztonságra, melyet az európai autóipari standardnak számító TISAX-modell bevezetésével is meg kíván erősíteni. A Busch-Hungária nagy figyelmet fordít munkatársai képzésére, amelyet a digitális rendszerek, szoftverek és az okoseszközök kezelése mellett kiterjeszt a biztonsági szempontokra is.

Az Év Logisztikai Menedzsere díj fontos elismerése annak a csapatmunkának, amit a vezetőséggel, az ellátási lánc terület harminc munkatársával és a fejlődést ötleteikkel, tapasztalataikkal támogató kollégákkal együtt vittünk véghez. Mérföldkő az én közel két évtizedes felsővezetői pályafutásomban is, amelynek középpontjában mindvégig az ellátási láncok fejlesztése és vállalatirányítási rendszerek kiépítése állt. Köszönöm a díjat!” – tette hozzá Kötélverő Andrea a díjátadón.

Kötélverő Andrea 2018 decembere óta a győri Busch-Hungária Supply Chain Managere. Irányítása alá tartozik az acélhulladékból évente mintegy 43 ezer tonna járműalkatrészt előállító vasöntöde alapanyagbeszerzése, külső és belső logisztikája, a gyártástervezés, valamint a beruházási és a gyárfejlesztési projektekhez kapcsolódó beszerzések menedzselése. Harmincfős csapat dolgozik közvetlenül a vezetése alatt, de ahogyan az ellátási lánc összekapcsolja a vállalat összes területét, úgy számos termelési, műszaki, pénzügyi és humánerőforrás-szakemberrel dolgozik együtt. Szakterülete az ellátási láncok digitalizációja és optimalizációja, 18 éves felsővezetői pályafutása során több vállalatnál felelt különböző vállalatirányítási, illetve raktárirányítási rendszerek bevezetéséért. A környezettudatosság központi érték számára, szakmai érdeklődésében is jelentős szerepet tölt be a körforgásos anyaggazdálkodás, a hulladékok újrahasznosítása és az ehhez kapcsolódó ellátási láncok kiépítése. Négy nyelven beszél: németül anyanyelvi, franciául és olaszul felsőfokú, angolul magas szinten.

Kapcsolódó témák: #díj | #Győr | #logisztika |