Március 15.

Koszorúzás Győrben

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2021.03.15. 13:11

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztünk Győrben is.

Hirdetés

Március 15-e minden magyar közös ünnepe Kárpát-medencén belül és túl is – mondta Kara Ákos, országgyűlési képviselő az 1848-49-es forradalom és szabadságharc győri megemlékezésén. Kiemelte, hogy a járvány miatt a közösségi rendezvényeket nem lehetett megtartani, így dr. Horváth József történész kalauzolása mellett az 1848/49-es győri események nyomába eredtek, hogy tiszteletüket fejezhessék ki történelmi hőseink előtt. Megegyeztek abban, hogy 2022. március 15. előtt újra egy közös történelmi sétát szerveznek, amelyre már minden győrit szeretettel várnak.

A szabadság, a fiatalok, a szabad sajtó ünnepe március 15-e, a tavasz és az egész év egyik legfontosabb nemzeti ünnepe – mondta Simon Róbert Balázs, országgyűlési képviselő az 1848-49-es forradalom és szabadságharc győri megemlékezésén. A képviselő bízik abban, hogy jövőre már méltó módon ünnepelhetünk. Hozzátette:a járvány ellen az egyetlen megoldás az oltás.

A megemlékezésen részt vett dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere is, aki kiemelte, nemzeti identitásunk, értékeink védelme a mai napig aktuális felelősségünk ebben a ki tudja merre tartó világban.Győr Város Önkormányzatának képviseletében, majd a Kereszténydemokrata Néppárt Győri Szervezete nevében helyezett el koszorút a Honvéd ligeti emlékműnél. A városvezető mindenkit arra biztat, hogy a vírus megfékezése miatt regisztráljon a koronavírus elleni oltásra.

Fotók: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #Kultúra | #ünnep |
likeold
a fb oldalunkat