Korszerűsítették a Győr-Moson-Sopron vármegyei önkormányzat épületeit

MTI Fotó: Ács Tamás
2023.11.10. 10:26

A Terület- és településfejlesztési operatív program részeként mintegy 1 milliárd 9 millió forint vissza nem térítendő támogatásból korszerűsítették a Győr-Moson-Sopron vármegyei önkormányzat két épületét - közölte a vármegyei önkormányzat az MTI-vel.

A közlemény szerint a fejlesztés célja az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés ösztönzése, amellyel csatlakoztak a megyei klímastratégia célkitűzéseihez is.

A beruházással az önkormányzati épületek energiafelhasználása hatékonyabbá és racionálisabbá vált.
A Városház téren álló műemléki védelem alatt álló épület mintegy 110 éve épült. Valamennyi külső nyílászárót kicseréltek, felülvizsgálták, és korszerűsítették az épület vízszigetelését a tető, a homlokzat és a pincefalak esetében, valamint napelemeket telepítettek.

A Töltésszer utcai épületben, amely az árvízvédelmi töltés nem védett oldalán, az ártérben helyezkedik el, komplex energetikai és épületszerkezeti korszerűsítést végeztek.

Egyebek mellett hőszigetelő nyílászárókat építettek be, hőszigetelték a homlokzatot, felújították a csapadékvíz-szigetelést és korszerűsítették a fűtést napelemes rendszer telepítésével – írták a közleményben.

Kapcsolódó témák: #felújítás | #korszerűsítés | #önkormányzat |