Körözött férfit tartottak vissza a városrendészek

Illusztráció: Marcali Gábor
Havassy Anna Katalin
2022.03.26. 08:23

A tavasz beköszöntével a Városrendészet Győr munkatársainak is egy több külterületi jelenlétet írnak elő. Az emberek vágynak a szabadba és sajnos nem csak a becsületes állampolgárokat csábítja a napsütés, a teraszok és forgatag. Két városrendész csütörtökön igencsak szemfüles volt: körözött férfit fogtak.

Burján Dávid és Gyurácz Adrián városrendészek csütörtöki szolgálata úgy indult, mint szinte minden nap: a reggeli eligazításon kiszabott feladatokat hajtották végre és szerencsére nem tapasztaltak semmiféle rendbontást vagy szabálysértést.

Békésen telt tehát a csütörtök, egészen addig, amíg az ügyeletes diszpécser kolléga nem jelezte a járőröknek: Győrszentivánról érkezett telefon, de erről már Burján Dávid városrendész beszélt:

Győrszentiváni lakos vagyok, így a helyi közbiztonságra is igyekszem figyelni. Éppen szerdán tudtam meg, hogy egy általam is ismert család sokszor hangoskodik és nem hagyja békén az itt élőket. Kértem a helyieket, illetve a polgárőrségtől Oláh Kittit, hogy ha újra szabálysértést észlelnek a férfivel kapcsolatban, akkor a Városrendészet felé is jelentsék. Csütörtök délelőtt már jött is a jelzés, hogy az említett család egy férfi tagja koldul az Ezerjó utcában. Társammal azonnal indultunk a helyszínre.”

Negyed órán belül meg is érkeztek a rendészek, ahol még mindig ott volt az említett férfi, akit felvilágosítottak arról, hogy amit tesz, az nem éppen jogszerű. A két városrendész alapos intézkedésnek köszönhetőn kiderült, hogy a férfi ellen rendőrségi körözés volt érvényben, ezért értesítették a rendőrséget akiknek elmondták: megérkezésükig feltartják a keresett személyt.

Az illetőt tájékoztattuk, hogy elfogatóparancs van ellene érvényben, s nem hagyhatja el a helyszínt, amíg meg nem jönnek a rendőrök. A férfi a tájékoztatást tudomásul vette és együttműködött velünk. A rendőröknek kicsivel később panasz és sérülésmentesen átadtuk, az intézkedést pedig részünkről lezártuk.” – összegezte Burján Dávid.

A mostani eset is jó példa, hogy a társszervek összefogása mennyire gyümölcsöző lehet, illetve hogy a lakosság jelzése is fontos, hiszen csak így tudnak gyorsan és szakszerűen intézkedni az egyenruhások.