Környezetmérnök-hallgatók látogattak a Pannon-Víz Zrt. telephelyeire

Szöveg és fotó: Pannon-Víz Zrt./Borsi Viktória
2023.05.19. 20:31

A korábbi évekhez hasonlóan idén is ellátogattak a Pannon-Víz Zrt-hez a Széchenyi István Egyetem másodéves környezetmérnök szakos hallgatói dr. Zseni Anikó egyetemi docenssel.

A hallgatók a vízvédelem tantárgy elsajátítása során az ivóvíz kezelésével és a szennyvíztisztítási technológiákkal ismerkednek. Nagy örömünkre szolgál, hogy a jövő szakembereinek tanulmányaiban részt tud vállalni társaságunk, telephelyeink a technológiák bemutatásával. A tanulmányi látogatás során a hallgatók a révfalui vízműtelepen Szabó Antal üzemelésvezető közreműködésével megismerkedhettek a gyakorlatban is a termelő kutak működésével, a víztisztítás folyamataival, a vas- és mangántalanító szűrők, hálózati szivattyúk üzemelésével, a nyomó- és ellátó vezetékek átmérőivel, kapacitásaival, a telepen található műtárgyakkal, valamint a szigetközi ellátó rendszer működésével is.

Az ivóvíz-tisztítási folyamatok feltérképezését követően a hallgatók a győri szennyvíztisztító telepet megismerve kaptak nagyobb betekintést a szennytisztítás folyamataiba Marx Gábor, a telep üzemelésvezetőjének közreműködésével. A látványos tisztítási eljárásokat megfigyelve a hallgatók megismerhették az előmechanikai tisztítás, a biológiai tisztítás, valamint a szennyvíziszap kezelésének műtárgyait és folyamatait. A Pannon-Víz Zrt. számára fontos a jövő szakembereinek képzése, így örömünkre szolgál az egyetem hallgatóinak tanulmányi látogatása, akik már több évtizede látogatják a győri vízmű- és szennyvíztelepet kurzusaik keretében.

Kapcsolódó témák: #pannon-víz | #Széchenyi István Egyetem |