Körforgalom, harc a postákért, tárgyalás az Audival

Győr+ | Fotó: Marcali Gábor
2022.11.10. 15:15

A közlekedésről, a Tatai úti körforgalomról, a kismegyeri zebrafelfestésről és a Volán jövő évi szolgáltatási díjairól is szó esett dr. Dézsi Csaba András vizitjén a Győr+ Rádióban.

Hirdetés

A város egyik legjelentősebb közúti beruházása a Tatai úti turbókörforgalom, hiszen az Ipari Parkba főleg azon át fognak közlekedni az emberek, s remélhetőleg a dugók is megszűnnek a csúcsidőben – mondta el a polgármester, aki más közlekedési kérdésekre is válaszolt. Kérdezték a kismegyeri illegális zebrafelfestésről is. Elmondta, hogy tavaly valakik gyalogátkelőnek látszó fehér csíkokat festettek az útra. Ismeretlen ellen feljelentést tett az Útkezelő Szervezet, a polgármester azt kérte, vizsgálják meg, valóban szükség lenne-e az orvosi rendelőhöz vezető zebrára. Végül is a lakók igénye indokoltnak bizonyult, ezért a zebrát már szabályszerűen fel is festették.

A buszközlekedésben már közel sem ennyire jól megoldható gondok és kilátások vannak, tudták meg a hallgatók. „Egészen elképesztő módon a jövő évre 4 milliárdos ajánlatot tett a közlekedési vállalat. Az üzemanyagárak kétségtelenül nagy mértékben emelkedtek, a 4 milliárd forint ennek ellenére irreális. Erről keményen tárgyalni fogunk, de minden bizonnyal változtatni kell a menetrendet is. A decemberi gázszámlánk 5,5 milliárd forint lesz, miközben működtetni kell a város egészét.”

A postabezárásokról szólva felidézte, hogy stílszerűen az egyik postahivatalban adott fel levelet a vállalat igazgatójának, amelyben sérelmezte: a lakosságot képviselő önkormányzatot nem kérdezték meg, nem is tájékoztatták megfelelően a posta ideiglenes bezárásáról. Mindenképpen tisztázni akarjuk, hogy egyáltalán meg akarják-e nyitni az érintett postahivatalokat.

A polgármester bejelentette, hogy a Bem téren elkészült a kutyafuttató, a kispályás beton focipálya pedig rekortán borítást kap. Egy hallgatói kérdésre válaszolva elismerte, hogy a Knézich utca rossz állapotban van, ám amíg annak közelében építik a fürdőt, nincs értelme hozzányúlni. Tervezése azonban már folyamatban van.

Mindig megkerülhetetlen téma a győrszent­ivániak nevében történő tiltakozás az akkugyár létesítése ellen, aminek a megépítéséről még csak pletykák keringenek Győrben. A polgármester megismételte: az egészséget veszélyeztető beruházást nem fogadnak be. A Szívügyünk Győrszentiván levédéséről pedig kifejtette: a Szívügyünk Győr szlogent még a kampányidőben ő védte le, s ennek használatát felajánlotta a városnak. A mottó a város összefogására utal, nem etikus egy városrész széthúzást erősítő törekvéseire felhasználni.

Bejelentette azt is, hogy tárgyalt az Audi Hungaria vezetőivel. „A vállalat jövőre lesz 30 éves, ez egy kiemelkedő eseménye Győrnek, hiszen az Audi a város ipara, sőt kultúrája, sportélete szempontjából is meghatározó jelentőségű. Ráadásul Alfons Dintner, az ügyvezető lenyűgöző tudatossággal és zsenialitással szervezi a jövőt, élmény vele beszélgetni.”

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Hirdetés