Hirdetés
Ausztria nemzeti ünnepén az eredményes munkát is ünnepelték

Konzuli fogadás Győrben

Fotó: O. Jakócs Péter
Földvári Gabriella
2021.10.20. 21:12

Ausztria nemzeti ünnepe alkalmából fogadást adott a Konzuli Szolgálat a régióban működő osztrák cégek, vállalkozások, valamint a helyi hatóságok vezetői számára a győri Leier City Centerben szerdán este.

Hirdetés

Ausztriában 66 éve, 1955. október 26-án foglalták alkotmányba az ország örökös semlegességét, ezzel a második világháború befejeződése után tíz évvel az ország visszanyerte teljes szuverenitását. Ez a nap Ausztria nemzeti ünnepe.

Az ünnep alkalmából rendezett győri fogadáson jelen volt dr. Alexander Grubmayr  Ausztria budapesti nagykövete, Jürgen Schreder az Osztrák Nagykövetség kereskedelmi attaséja, és dr. Dézsi Csaba András polgármester.

Hirdetés

A rendezvény szervezője Iván György tiszteletbeli konzul, a HÖDLMAYR Hungária Logistics Kft. ügyvezető igazgatója portálunknak elmondta, immár negyedik alkalommal hívták találkozóra, közös ünneplésre a térség osztrák vállalatvezetőit és a megyei hatóságok szakembereit, hogy kötetlen formában cseréljék ki tapasztalataikat, kapcsolatokat építsenek, segítség a még hatékonyabb együttműködést a város, a régió, és a cégek, a befektetők fejlődése érdekében. Tavaly elmaradt a rendezvényén, de a nagyszámú érdeklődő azt jelzi, igény van az ilyen jellegű találkozóra. „Ez az est kiváló alkalom arra is, hogy tisztelegjünk a Győr-Moson-Sopron gazdasági régió kiharcolt pozíciója előtt, amelyet az utóbbi évek kemény, de eredményes munkája alapján ért el.” – emelte ki Iván György.

Jürgen Schreder az Osztrák Nagykövetség kereskedelmi attaséja az eseményen beszélt a két ország közötti gazdasági együttműködés jelentőségéről, arról, hogy a pandémia miatt visszaesett ugyan az export, de az elmúlt hét hónap már bizakodásra ad okot, a 20%-os emelkedéssel. A cél a vírus előtti eredmények elérése. Ausztriának a hetedik legfontosabb kereskedelmi partnere Magyarország, az EU-n belül az ötödik, a Közép- és Kelet-európai országok közül a második. Magyarországnak pedig Németország után Ausztria a legfontosabb kereskedelmi kapcsolata. Ausztria a harmadik legnagyobb befektető hazánkban.

Ausztria budapesti nagykövete dr. Alexander Grubmayr többek között beszélt a pandémia alatti, két ország között feladatokról, arról hogy a tárgyalások eredményeként a Magyarországról naponta ingázó 48 ezer magyar dolgozó számára az utazási feltételeket rugalmas kezelték. Valamint a mai napig fenntartják a közös ellenőrzést, a határ védelmét. A gazdasági együttműködés élénkítése érdekében pedig Ausztria kormánya úgy döntött, hogy akciót indít a külföldön beruházó osztrák cégek támogatására. A program megvalósításának érdekében az osztrák kereskedelmi szakemberek a napokban magyar parlamenti képviselőkkel tárgyaltak.

Fotógaléria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #Ausztria | #konzul |
likeold
a fb oldalunkat