Hirdetés

Könyvhét

Fotó: Ács Tamás
Kaszás Kornél
2022.06.09. 09:27

Elkezdődött a 93. Ünnepi Könyvhét és a 21. Gyermekkönyvnapok Győrben. Számos országosan ismert író érkezik városunkba, de helyi alkotók is bemutatkoznak a közönség előtt.

Hirdetés

Ünnepelünk. Szerzőket, akik maradandót alkottak. Történeteket, amelyek megríkatnak, megnevettetnek, felemelnek, lehúznak, elgondolkodtatnak. Ünnepelünk. Tárgyakat, amelyek lakásunk ékei. Az írások fáradhatatlan őrzői, amelyek egymáshoz feszülve sorakoznak a polcokon, várva, hogy valaki megérintse őket.

Úgy képzelem, hogy azok, akik ugyanabban az időben olvasnak, összekapcsolódnak, és láthatatlan kötelékkel fonják keresztül-kasul a világot. Mert fontos, hogy minél több eszköz és élmény legyen, ami összeköthet minket. A könyv erre tökéletesen alkalmas, hiszen a benne lapuló történeteket egyszerre követhetik ezrek és ezrek. Megszámlálhatatlan sor mesél nekünk, és számtalan életet átélhetünk, ha olvasunk.

Hirdetés

Persze értem én, még a saját életünkre sem jut elég időnk, nemhogy más szereplők bőrébe bújjunk. Kinek hiányzik a másik problémája, amikor neki is akad elég. Az Ünnepi Könyvhét programjai segíthetnek abban, hogy legalább napokra lelassuljunk, és mások történetét is beengedjük az életünkbe. Ünnepeljünk. Jó olvasást kívánok mindenkinek.

Kapcsolódó témák: #könyv | #könyvhét | #olvasás |
likeold
a fb oldalunkat