Hirdetés

Könyvbemutatóval, előadásokkal ünnepel a társulat

Illusztráció: O. Jakócs Péter
győr+
2019.10.25. 12:32

Könyvbemutatókkal, kiállításokkal, pódiumbeszélgetéssel és előadásokkal ünnepli az idén 40 éves Győri Balett a kerek évfordulót Győrben és Budapesten.

Hirdetés

A Magyar Művészeti Akadémia és a Győri Balett pénteki budapesti sajtótájékoztatóján az ünnepi rendezvénysorozat programját ismertetve Kiss János, a társulat igazgatója és művészeti vezetője elmondta: október 30-án a győri Esterházy-palotában fotókiállítás nyílik a 40 éves társulatról. Kiemelte: november 2-án, első bemutatójuk évfordulóján Győrben beszélgetést tartanak a társulat alapító tagjaival, köztük Markó Iván táncművésszel, koreográfussal, aki alapító igazgatója volt az együttesnek. A beszélgetést követően Gombár Judit díszlet- és jelmeztervezőre, a Győri Balett alapító és örökös tagjára emlékezve kiállítás nyílik a Győri Nemzeti Színház előcsarnokában, majd díszelőadást tartanak.

Az évforduló alkalmából a Magyar Művészeti Akadémia emlékalbumot ad ki, amelyet november 17-én Győrben, 25-én Budapesten mutatnak be. November 8-án és 9-én mutatják be az Anna Karenina című balettet, Velekei László koreográfiájával Győrben, majd december 21-én tartják a budapesti premiert a Müpában.

Hirdetés

Forrás: MTI
TV-s szerkesztő: Farkas Mónika

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #Győri Balett |
likeold
a fb oldalunkat